Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019
trikaladay.gr / Άρθρα / Κ. Σκρέκας: «Οι υπεύθυνοι για την κατάντια της Δ.Ε.Η. θα λογοδοτή-σουν»

Κ. Σκρέκας: «Οι υπεύθυνοι για την κατάντια της Δ.Ε.Η. θα λογοδοτή-σουν»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδίδει τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, με ζημιές, καταρρακωμένη αξιοπιστία και χωρίς κανένα αναπτυξιακό όραμα και σχέδιο», τονίζει ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας.
Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Περιβάλ-λοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τα στοιχεία του ισολογισμού της ΔΕΗ, ο κ. Σκρέκας επισημαίνει ότι τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και προειδοποιεί ότι η ΝΔ δεν πρόκειται, όμως, σε καμία περίπτωση να συγκαλύψει τις αιτίες και τους υπεύθυνους της μετατροπής της ΔΕΗ από ανα-πτυξιακό πυλώνα σε συστημικό κίνδυνο για όλη τη χώρα.
Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Σκρέκας τονίζει τα εξής:
«Τα νούμερα του ισολογισμού για την πορεία της Δ.Ε.Η. μιλούν από μόνα τους και είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό για να βγάλει τα συμπεράσματά του. Παραδώσαμε το 2015 στην κυβέρνηση μια υγιή και ακμάζουσα εταιρεία και αποχωρώντας η κυ-βέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδίδει τη Δ.Ε.Η. στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, με ζημιές, καταρρακωμένη αξιοπιστία και χωρίς κανένα αναπτυξιακό όραμα και σχέδιο.
Πέρα όμως από την προσπάθεια στελεχών της κυβέρνησης να κάνουν το άσπρο μαύρο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση η προσπάθειά τους να προκαταλάβουν και να επηρεάσουν το πόρισμα των δύο ελεγκτικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνά τους.
Καλούμε τις διοικήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της ΕΛΤΕ, παρότι έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση, να μην επηρεαστούν από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και να προχωρήσουν στον ενδελεχή έλεγχο των στοιχείων που ανακοι-νώθηκαν από τη Δ.Ε.Η., εξετάζοντας όλες τις πτυχές που αφορούν την αναμόρφωση του ισολογισμού της εταιρείας, την ορθή και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και την τήρηση των σχετικών νόμων και κανονισμών για την ορθή αποτύπω-ση της οικονομικής κατάστασης, με απόλυτη διαφάνεια.
Ενημερώνουμε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της Δ.Ε.Η., προς όφε-λος του συνόλου της οικονομίας και των εργαζομένων.
Δεν πρόκειται, όμως, σε καμία περίπτωση να συγκαλύψει τις αιτίες και τους υπεύ-θυνους της μετατροπής της Δ.Ε.Η. από αναπτυξιακό πυλώνα σε συστημικό κίνδυνο για όλη τη χώρα.
Οι υπεύθυνοι για την κατάντια της Δ.Ε.Η. θα λογοδοτήσουν».

Δες επίσης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ: ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Την πλήρη ικανοποίησή του εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης για την άψογη συνεργασία ...