Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Εισβολή Ρουβίκωνα σε ομιλία του Τσακαλώτου (Video)

Εισβολή Ρουβίκωνα σε ομιλία του Τσακαλώτου (Video)

Εισβολή στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, όπου μιλούσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Οι δράστες πέταξαν φέιγ βολάν, ενώ κάποια από τα μέλη της αναρχικής ομάδας έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τον υπουργό.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές. Τα μέλη του Ρουβίκωνα μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ με κλούβα της Αστυνομίας.

Ο κ. Τσακαλώτος μιλούσε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση δεν διεκόπη και ο υπουργός συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «Τώρα που τελείωσε ο διάλογος με τους συντρόφους μπορούμε να συνεχίσουμε».

«Δεν έγινε τίποτε, ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, είπαν και μια κουβέντα παραπάνω», σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος.

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Indymedia ο «Ρουβίκωνας» κατηγορεί την κυβέρνηση για τις πολιτικές της στα εργασιακά, στο κράτος πρόνοιας και σε ό,τι αφορά τις τράπεζες.

«ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα επιτελεία» καταλήγει η προκήρυξη των αντιεξουσιαστών.

«Αναρωτιόμαστε γιατί έγιναν προσαγωγές μετά τoν “ακτιβισμό” του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε ανάλογες “ακτιβιστικές ενέργειες” στη Βουλή, σε Πρεσβείες ακόμη και στο Πεντάγωνο, οι συγκεκριμένοι έφευγαν ανενόχλητοι, ενίοτε χρησιμοποιώντας τα περιπολικά ως ταξί, κατ’ εντολή του κ. Βούτση.

Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε την απόφαση της Kυβέρνησης να μην παρενοχλεί ο Ρουβίκωνας το κόμμα και της ευχόμαστε να συνειδητοποιήσει ότι ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν θίγεται ο ΣΥΡΙΖA», αναφέρει ο ΝΔ.
Δείτε το βίντεο της εισβολής


 

Δες επίσης

Δήμητρα Λιάνη: 18 μήνες φυλάκιση για χρέη στο Δημόσιο

Μπορεί κάποτε η πρώην «πρώτη κυρία» της χώρας, ∆ήµητρα Λιάνη-Παπανδρέου, να έζησε ένδοξες στιγµές και ...