Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ισόβια στους τρεις κατηγορουμένους για τη δολοφονία με μαγκούρες

Ισόβια στους τρεις κατηγορουμένους για τη δολοφονία με μαγκούρες

Τι αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την υπόθεση της δολοφονίας 51χρονου, με μαγκούρες

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και τους τρεις κατηγορουμένους, για τη δολοφονία με μαγκούρες του 51χρονου Κωνσταντίνου Προβιδάκη που έγινε πέρυσι τον Μάρτιο, στο χωριό Αντισκάρι του Ηρακλείου όταν τους ζήτησε να κάνουν στην άκρη προκειμένου να περάσει με το αυτοκίνητό του.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους τρεις, που κάθισαν στο εδώλιο για ανθρωποκτονία απο πρόθεση κατά συναυτουργία, ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και για τα δύο αδέρφια, ηλικίας 34 και 25 χρόνων, ήταν ομόφωνη ενώ για τον 27χρονο φίλο τους, η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Το Μικτό Ορκωτό δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για τους κατηγορουμένους και τους καταδίκασε σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Έτσι, εκτός της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε στα δύο αδέλφια για πλημελληματικές πράξεις ποινές φυλάκισης 26 και 12 μηνών αντίστοιχα, ενώ στον τρίτο επέβαλε επιπλέον 36 μήνες φυλάκισης.

Νωρίτερα, κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και για όλες τις πλημελληματικές πράξεις.

News247.gr

Δες επίσης

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τις πλατφόρμες τύπου Airbnb – Τα μέτρα που εξετάζονται

Σφίγγει ο κλοιός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που συνεργάζονται με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου ...

Αφήστε μια απάντηση