Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2018
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Αλόννησο

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Αλόννησο

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 01:49 ώρα Ελλάδας στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Αλοννήσου, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα και άλλες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 134 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Αθήνας και 32 χιλιόμετρα ανατολικά της Αλοννήσου.
Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών έκανε λόγο για σεισμό 5,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
Δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Συνεχείς δονήσεις σε Σκύρο και Αλόννησο
Ο Σεισμός των 5 Ρίχτερ που συγκλόνισε τα ξημερώματα τις Σποράδες και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Σκύρο και Αλόννησο, αλλά ακόμη και στην Αττική ευτυχώς δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκύρου ο Σεισμός προκάλεσε ανησυχία, ωστόσο δεν υπήρξαν προβλήματα. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Αλόννησο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Μετά από την πρώτη ισχυρή δόνηση στην περιοχή έχουν γίνει κι άλλες μικρότερου μεγέθους δονήσεις με τελευταία στα 2,6 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με τους επιχτήμονες οι τρεις σχεδόν διαδοχικές δονήσεις που ακολούθησαν μετά τον Σεισμό των 5 Ρίχτερ είναι δηλωτικές της εκτόνωσης του φαινομένου.
Ο δήμαρχος Σκύρου Μιχάλης Χατζηγιαννάκης ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ πως ο Σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, αλλά δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να υπάρχουν ζημιές και κυρίως όπως διαβεβαίωσε δεν υπάρχουν θύματα. Υπήρξαν κάτοικοι που βγήκαν από τα σπίτια τους αλλά σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνουν νέες έρευνες και αυτοψίες, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για δημιουργία προβλημάτων ακόμη και σε παλιά κτήρια.

Δες επίσης

Λάρισα: Ξέσπασε φωτιά κατά τη διάρκεια του γαμήλιου γλεντιού ΦΩΤΟ και Video

Στιγμές αγωνίας έζησαν όσοι βρίσκονταν σε κέντρο διασκέδασης έξω από τη Λάρισα, στον δρόμο προς ...