Σάββατο, 15 Αύγουστος 2020
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Υπέρ της νομιμοποίησης της ινδικής κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους Τρικαλινός βουλευτής

Υπέρ της νομιμοποίησης της ινδικής κάνναβης για θεραπευτικούς λόγους Τρικαλινός βουλευτής

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς λόγους.
Μεταξύ των ερωτώντων βουλευτών είναι και ο βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας στο πόρισμα της Ομάδας Εργασίας, μεταξύ άλλων, αναφέρονται ότι:
Α. «Είναι αποδεκτές οι φαρμακολογικές ιδιότητες και οι υπό διερεύνηση επακόλουθες θεραπευτικές ενδείξεις της κάνναβης κατόπιν εγκριτικών διαδικασιών, είτε με τη μορφή δραστικών ουσιών που περιλαμβάνονται στο φυτό, είτε εκχυλισμάτων ή τμημάτων του φυτού».
Β. «Το προφίλ της σχέσης κλινικού οφέλους/ανεπιθύμητων ενεργειών είναι ευνοϊκό για μια σειρά από νόσους (καχεξίας/ανορεξίας στο HIV/AIDS, επιληψία, χρόνιος πόνος, νευροπαθητικός πόνος, ναυτία και έμεση στη χημειοθεραπεία, σπαστικότητα που σχετίζεται με την πολλαπλή σκλήρυνση κ.α.) όπως προφανώς αναγνωρίζεται επί του παρόντος στα υπό κυκλοφορία κανναβινοειδή σκευάσματα σε άλλες χώρες»» αναφέρουν στην ερωτηση τους και επισημαίνουν οτι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «δεσμεύεται να προωθήσει τη λήψη μέτρων, ώστε οι ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στις θεραπευτικές ενδείξεις, να αποκτήσουν πρόσβαση σε φαρμακευτικά σκευάσματα με αποδεδειγμένο κλινικό όφελος».

Δες επίσης

Συναυλία στα Τρίκαλα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Στα Τρίκαλα αναμένεται να βρεθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στις 5 του μήνα ο ...

Αφήστε μια απάντηση