Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / ΟΙ ΗΠΑ γύρισαν 200 χρόνια πίσω: Έφιπποι αστυνομικοί «σέρνουν» Αφροαμερικανό σε πόλη του Τέξας

ΟΙ ΗΠΑ γύρισαν 200 χρόνια πίσω: Έφιπποι αστυνομικοί «σέρνουν» Αφροαμερικανό σε πόλη του Τέξας

Η λέξη «σάλος» είναι αδύναμη για να περιγράψει τι ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες με μια φωτογραφία που παραπέμπει σε εποχές σκλαβιάς και ανθρώπινου εξευτελισμού. 

Έφιπποι αστυνομικοί έχουν συλλάβει αφροαμερικανό στην πόλη Γκάλβεστον του Τέξας και θεωρούν φυσιολογικό να τον σέρνουν στο δρόμο έχοντας δέσει πάνω του ένα σκοινί.

Ο 43χρονος Donald Neely, άστεγος επί περίπου μια επταετία και διπολικός που δε λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή που απαιτείται, υπέπεσε στο… αδιανόητο αδίκημα να «βολευτεί» σε μέρος που οι αρχές του είχαν απαγορεύσει να προσεγγίζει. Γι αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να συλληφθεί και να διαπομπευθεί με τον πιο άθλιο τρόπο.

Aaron Wische@KPRC2Aaron

GALVESTON ARREST CONTROVERSY: Video shows mounted patrol officers using rope to lead handcuffed man arrested for trespassing. Chief apologized, changed procedure. @KPRC2Bill @KPRC2Jacob report. Video: Pasely Wofford @KPRC2 https://www.click2houston.com/news/local/whats-going-on-in-these-photos-mounted-officers-lead-handcuffed-man-across-street 

Ενσωματωμένο βίντεο

 Ενδεικτική είναι η δήλωση δικηγόρου που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα:
«Είμαστε στο 2019 και όχι στο 1819! Αυτή η εικόνα είναι από το 1819 όταν οι κυνηγοί σκλάβων τους έδεναν με σκοινιά και τους έσερναν στο δρόμο».
nooz

Δες επίσης

Κοροναϊός: Τέταρτος νεκρός στη Βόρεια Ιταλία – Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ

Ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί με τον κοροναϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα ...