Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ηλικιωμένη αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικό για να φαίνεται 10 χρόνια νεότερη!

Ηλικιωμένη αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αστυνομικό για να φαίνεται 10 χρόνια νεότερη!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ενώ οι συνομήλικοί της στήνονται στις ουρές των ΑΤΜ για 50-60 ευρώ και άλλοι ποδοπατιούνται για μόλις 120 ευρώ, εκείνη έδινε ευχαρίστως 30.000 ευρώ σε μετρητά για να φανεί μικρότερη κατά 10 χρόνια στη ταυτότητά της.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες το πρωί στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού Τμήματος, μία 77χρονη Ελληνογαλλίδα, κατηγορούμενη για πλαστογραφία και απόπειρα δωροδοκίας. Η 77χρονη μετέβη χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων για έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και προσκόμισε πλαστό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης με ψευδή στοιχεία γέννησης. Μερικές ημέρες πριν είχε δηλώσει στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα την απώλεια της ταυτότητάς της.

Όταν η πλαστότητα του εγγράφου έγινε αντιληπτή κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων της, προσέφερε σε αστυνομικό του Γραφείου Έκδοσης Ταυτοτήτων το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, προκειμένου να πετύχει το σκοπό της και του έταξε άλλα 15.000 ευρώ την επόμενη ημέρα για να πάψει να έχει …ενδοιασμούς! Εκείνος αρνήθηκε και προχώρησε στη σύλληψή της, ενώ κατασχέθηκαν το πλαστό πιστοποιητικό, καθώς και το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ που ήταν μέσα σε χάρτινο φάκελο με τρεις δεσμίδες των 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη που ζει με τον άντρα της τον μισό χρόνο στην Κάλυμνο και τον άλλο μισό στην Γαλλία, ισχυρίστηκε κατά την απολογία της, πως καθώς έχει διπλή υπηκοότητα επιθυμούσε να φαίνεται κατά δέκα χρόνια νεώτερη στην ταυτότητά της για να τύχει ευνοϊκής διάταξης της Γαλλίας, πιθανόν σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Δες επίσης

Λήστεψαν γνωστό επιχειρηματία με τη μέθοδο του λεκέ στο Σύνταγμα

Τείνει να γίνει συνήθεια η ληστεία με τη μέθοδο του λεκέ το τελευταίο διάστημα στην ...

Αφήστε μια απάντηση