Πέμπτη, 4 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / Ιαπωνία: Σοκ προκαλεί βίντεο με την σφαγή των δελφινιών στο Ταϊτζί

Ιαπωνία: Σοκ προκαλεί βίντεο με την σφαγή των δελφινιών στο Ταϊτζί

Με την φετινή περίοδο κυνηγιού δελφινιών στον κόλπο Ταϊτζί της Ιαπωνίας να έχει ξεκινήσει, οργάνωση κατά του εθίμου κυκλοφόρησε βίντεο το οποίο καταγράφει την φρίκη της μαζικής σφαγής δελφινιών.

Την φρίκη της σφαγής στον κόλπο Ταϊτζί της Ιαπωνίας, όπου παραδοσιακά οι ψαράδες της περιοχής συγκεντρώνουν για περίπου ένα εξάμηνο καθημερινά κοπάδια από δελφίνια για να τα σκοτώσουν και να εκμεταλλευτούν το κρέας και όλα τα παράγωγά τους, καταγράφει βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο με αφορμή την έναρξη της φετινής σεζόν «κυνηγιού».

Πιο συγκεκριμένα στο βίντεο που είναι τραβηγμένο τον Φεβρουάριο του 2019 και αφορά την περίοδο 2018-2019, εμφανίζονται οι ψαράδες να χρησιμοποιούν τεχνικές αποπροσανατολισμού ενός κοπαδιού δελφινιών, να τα εγκλωβίζουν εντός ενός όρμου, όπου έχουν στηθεί ειδικές κατασκευές για να αποτρέπουν την καταγραφή της ίδιας της διαδικασίας της σφαγής, και εν συνεχεία η θάλασσα φαίνεται να βάφεται κόκκινη από το αίμα.

Το βίντεο έδωσε στην δημοσιότητα η οργάνωση Dolphin Project που πιέζει για να σταματήσει το βίαιο αυτό έθιμο της περιοχής του Ταϊτζί, το οποίο είχε γίνει διεθνώς γνωστό το 2009 με την προβολή του σχετικού ντοκιμαντέρ «The cove». Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για την περίοδο του κυνηγιού 2018-2019 (Σεπτέμβριος- Μάρτιος), συνολικά 556 δελφίνια δολοφονήθηκαν και άλλα 241 πιάστηκαν ζωντανά μόνο σε αυτόν τον όρμο που καταγράφεται στο βίντεο.

ethnos

Δες επίσης

86χρονος ράφτης φωτογραφίζεται καθημερινά επί 3 χρόνια και αποδεικνύει ότι το στυλ δεν έχει ηλικία

Είναι αυτή η μοναδική στιγμή που ο φακός με ένα απλό «κλικ» κλείνει μέσα του ...