Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Η ΤΥΡΑΣ Α.Ε γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η ΤΥΡΑΣ Α.Ε γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Τρικαλινής γαλακτοβιομηχανίας ΤΥΡΑΣ Α.Ε..

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή της ΤΥΡΑΣ και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία εορτάζεται στις 5 Ιουνίου.

Η Ημερίδα φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Στέργιος Σαράντης», στις εγκαταστάσεις της ΤΥΡΑΣ Α.Ε. στα Τρίκαλα, την Παρασκευή 5 Ιουνίου και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις από τους:
 Δρ. Σταματία Κοντογιάννη, με θέμα τη κλιματική αλλαγή και τον σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο βιομηχανικός τομέας
 Δρ. Γεώργιο Περκουλίδη, αναφορικά με την αναερόβια ζύμωση απορριμμάτων για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη του περιβάλλοντος
 Διονύση Λογοθέτη MsC, σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
 Φωτεινή Τσιατσιάβα με θέμα την καινοτόμα επεξεργασία υγρών αποβλήτων στην ΤΥΡΑΣ Α.Ε.
 Δρ. Παναγιώτης Μπραϊμιώτη MsC σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη γραφειοκρατία

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των παιδιών στις ξεναγήσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θέλησαν να ενημερωθούν για τη μονάδα βιοαερίου που διαθέτει η ΤΥΡΑΣ.Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι μοναδική στην Ευρώπη στο χώρο της γαλακτοκομίας, έχει αξία 10 εκ. ευρώ και στοχεύει στην αποτελεσματική επεξεργασία όλων των υγρών αποβλήτων που προκύπτουν από τις παραγωγικές δραστηριότητες του εργοστασίου.

Το έργο αυτό, της εγκατάστασης παραγωγής πράσινης ενέργειας, αποδεικνύει έμπρακτα την εταιρική ευθύνη της ΤΥΡΑΣ απέναντι στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Μειώνοντας απόβλητα, συμβατική ενέργεια, διοξείδιο του άνθρακα και ρύπανση, συμβάλλει στην προσπάθεια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά μας.

Ας γίνουμε επιτέλους φίλοι με το περιβάλλον!

Δες επίσης

Οnline αγορές: Τι αλλάζει από 1η Ιουλίου στον ΦΠΑ 

Ενα νέο πλαίσιο της ΕΕ  στον τομέα του ΦΠΑ, σε σχέση με τις  ηλεκτρονικές συναλλαγές ...

Αφήστε μια απάντηση