Δευτέρα, 24 Ιούνιος 2019
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Η εύκολη και νόστιμη κουζίνα από το Chickin Καλαϊτζή στα Τρίκαλα

Η εύκολη και νόστιμη κουζίνα από το Chickin Καλαϊτζή στα Τρίκαλα

Γεμιστά ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ με πατάτες baby.
Μια εξαιρετική ιδέα για το Κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας, μια γευστική πρόταση για το τραπέζι της Κυριακής της Αποκριάς.
Η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα απευθύνεται στην σύγχρονη νοικοκυρά η οποία επιθυμεί να ευχαριστεί την οικογένειά της ή τους καλεσμένους της, έχοντας ένα ξεχωριστό σπιτικό φαγητό σε ένα οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι, χωρίς να πρέπει να θυσιάσει όλο το πρωινό ή το απογευματινό της πάνω από την κουζίνα της. Συγκεκριμένα:

η συνταγή μας: « Ρολάκια κοτόπουλου με πατάτες baby», για 4 άτομα και μπορεί να κερδίσει με τη γεύση της μικρούς και μεγάλους. Πρέπει να τη γευθείς…
Υλικά που θα χρειαστούμε:
4 Έτοιμα γεμιστά ρολάκια φρέσκου κοτόπουλου Chickin Καλαϊτζή
(τα ρολάκια φρέσκου κοτόπουλου Chickin Καλαϊτζή περιέχουν ως γέμιση κασέρι, κεφαλοτύρι, μπέικον, πιπεριά και ελαφρά επάλειψη μουστάρδας) ,
1,5 κιλό πατάτες baby,
1,5 πορτοκάλι στυμμένο ,
μισό λεμόνι στυμμένο,
μισό κουταλάκι μέλι,
μισό κουταλάκι μουστάρδα,
Αλατάκι – πιπεράκι,
μερικά φυλλαράκια δενδρολίβανο και
¼ της κούπας ελαιόλαδο.

Τρόπος μαγειρέματος
Πλένουμε καλά τις πατάτες baby και τις τοποθετούμε σε γάστρα ή σε ταψί. Συνήθως μπαίνουν με τη φλούδα τους, η οποία είναι πολύ λεπτή και αφού πλυθεί καλά μπορεί να φαγωθεί. Έπειτα τις περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
Ανακατεύουμε στο multi ή σε μια κούπα το λάδι με τη μουστάρδα και το μέλι ώστε να γίνει μίγμα. Το μίγμα αυτό το ρίχνουμε ομοιόμορφα στις πατάτες μέσα στο ταψάκι.
Ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπεράκι ανάλογα με τα προσωπικά μας γούστα και αφήνουμε με μεράκι 2-3 φυλλαράκια δενδρολίβανο πλάι στις πατάτες. Προσθέτουμε ένα ποτηράκι κρασιού νερό.
Ήρθε η ώρα που όλοι περιμέναμε: Από τη συσκευασία αφαιρούμε τα ρολάκια φρέσκου νωπού κοτόπουλου ChickIn Καλαϊτζή και όπως είναι, τα τοποθετούμε ανάμεσα στις πατάτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για μια ώρα και δέκα λεπτά περίπου.

Το ιδιαίτερο γεύμα μας είναι έτοιμο. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν τα ρολάκια και αφαιρούμε το διχτάκι που συγκρατεί το φρέσκο φιλέτο κοτόπουλο και την γέμισή του. Το κόβουμε φετούλες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μια κλασσική γεύση, ένα ελαφρύ γεύμα, ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας ή μια γιορτινή περίσταση, νόστιμη και αποδεκτή από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Περισσότερες πληροφορίες: Chickin Καλαϊτζή, Μιαούλη 6, Τρίκαλα.
Υπ. Καταστήματος: Λιούτα Ζωίτσα, τηλ.:2431039999

Δες επίσης

Γάλα Βλάχας: Τίτλοι τέλους για το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας

Σε εργοστάσιο του εξωτερικού θα παράγεται πλέον το Γάλα Βλάχας καθώς τα τελευταία χρόνια έχει ...

Αφήστε μια απάντηση