Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / Η Αντζελίνα στο πλευρό των ευάλωτων γυναικών

Η Αντζελίνα στο πλευρό των ευάλωτων γυναικών

H Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί προέτρεψε σήμερα την κυβέρνηση της Μιανμάρ να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων αφού συνάντησε «σε κλίμα συγκίνησης» θύματα των επιθέσεων αυτών στο βόρειο τμήμα της χώρας που συνταράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο.

«Αυτή η συνάντηση κατέδειξε το ευάλωτο των γυναικών και των κοριτσιών που ζουν σε εμπόλεμες περιοχές μπροστά στο ενδεχόμενο σεξουαλικών επιθέσεων, τη σωματεμπορία και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» εξήγησε η ηθοποιός σε ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε η βρετανική πρεσβεία.

«Ήταν συγκινητικό και με γέμισε ταπεινότητα που συνάντησα τις επιζήσασες σεξουαλικών επιθέσεων στο κρατίδιο Κασίν» τόνισε η ίδια.

Η πρωταγωνίστρια του Χόλυγουντ που είναι ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα από την Τετάρτη έπειτα από πρόσκληση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, της Αούνγκ Σαν Σου Κι, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Παρά τις προσπάθειες τοπικών μη κυβερνητικών οργανώσεων, υπάρχει σύμφωνα με την ίδια «μία επείγουσα ανάγκη ιατρικής βοήθειας και δικαστικής και ψυχολογικής συμπαράστασης» και επίσης «ενός συμπαγούς νομικού πλαισίου που θα διασφαλίζει ότι όλοι οι δράστες των σεξουαλικών επιθέσεων θα θεωρούνται υπεύθυνοι».

nooz.gr

Δες επίσης

Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας

Mε απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο στην Ιταλία, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι ...

Αφήστε μια απάντηση