Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Γκάλοπ Καπα Research: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Γκάλοπ Καπα Research: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Μια νέα δημοσκόπηση δημοσιεύεται την Τετάρτη στην εφημερίδα «Το Έθνος» από την Καπα Research, η οποία παρουσιάζει πως θα διαμορφωνόταν σήμερα το πολιτικό τοπίο μετά την ΔΕΘ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασαν το πρόγραμμά τους για την επόμενη μέρα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία κλείνει ακόμη περισσότερο δημιουργώντας ένα σκηνικό ντέρμπι για τις επερχόμενες εκλογές.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί ότι «τρίτο κόμμα» είναι οι αναποφάσιστοι, αφού το 12,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει όταν χρειαστεί να πάνε στις κάλπες.

Κόμμα Ποσοστό
ΣΥΡΙΖΑ 19.8%
ΝΔ 24,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,9%
ΚΙΝ.ΑΛ. 6,7%
ΚΚΕ 5,6%
ΠΟΤΑΜΙ 1,3%
ΑΝ.ΕΛ. 2,5%
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,3%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1,6%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,5%
ΑΛΛΟ 3,5%
ΑΚΥΡΟ ΛΕΥΚΟ 1,9%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ 12,5%
ΑΠΟΧΗ 7%

O καταλληλότερος πρωθυπουργός
Σχετικά με την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση, ο κ. Μητσοτάκης αποσπά ένα ποσοστό 32%, ενώ ο κ. Τσίπρας τον ακολουθεί με 27%, ανεβάζοντας μάλιστα κατά 3 μονάδες το ποσοστό του σε σχέση με την περασμένη μέτρηση.

Αξιοσημείωτο ότι κανείς από τους δύο αρχηγούς δεν πείθει για ένα ποσοστό της τάξεως του 37%.

Δες επίσης

Πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων από σήμερα

Τετραήμερο πληρωμών για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων και συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων ξεκινά από ...