Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Γέμισαν με ήχους Τζαζ τα Τρίκαλα

Γέμισαν με ήχους Τζαζ τα Τρίκαλα

Η πόλη των Τρικάλων γιόρτασε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ στις όχθες του Ληθαίου.
Η μουσική εκδήλωση έγινε κάτω από την κεντρική πεζογέφυρα της πόλης και παρά τη βροχή τα μουσικά σχήματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους προσφέροντας στους Τρικαλινούς μελωδίες και ήχους τζάζ μουσικής.
Την εκδήλωση που ξεκίνησε από το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ διοργάνωσε η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων και το ΝΠΙΔ Σχολική Επιτροπή της Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Η εμφάνιση των μουσικών σχημάτων ξεκίνησε στις 4,30 το απόγευμα με τους Nocte Arctus, τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων
H UNESCO (ο οργανισμός του ΟΗΕ που ασχολείται με εκπαιδευτικά, επιστημονικά και πολιτιστικά θέματα) ανακήρυξε την 30η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι. Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η πρωτοβουλία ανήκει στον διάσημο αμερικανό τζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας». Η 30η Απριλίου επιλέχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, επειδή συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του Μήνα της Τζαζ, που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τη γενέθλια χώρα της τζαζ μουσικής.

Δες επίσης

Δύο πολιτικοί γάμοι στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας ΦΩΤΟ

Ευχάριστες στιγμές σήμερα 24/9 στο Δημαρχείο  Φαρκαδόνας, καθώς τελέστηκαν δύο πολιτικοί  γάμοι. Ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος ...

Αφήστε μια απάντηση