Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Γάλα και… απειλές μοίρασαν οι θεσσαλοί κτηνοτρόφοι

Γάλα και… απειλές μοίρασαν οι θεσσαλοί κτηνοτρόφοι

«Εάν τολμήσουν και ψηφίσουν αυτά τα εγκληματικά φορολογικά μέτρα εις βάρος των κτηνοτρόφων καλά είναι να μην ξανακυκλοφορήσουν στα πάτριά τους εδάφη». Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας απέστειλε τελεσίγραφο προς τους Θεσσαλούς βουλευτές να μην υπερψηφίσουν οποιοδήποτε νομοσχέδιο έρθει στη βουλή και επιφυλάσσει δυσάρεστες εξελίξεις για τους κτηνοτρόφους.

Δεκάδες κτηνοτρόφοι απ” όλη τη Θεσσαλία αψήφησαν τον καύσωνα και συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Νομαρχίας της Λάρισας θέλοντας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα όσα προωθεί η κυβέρνηση, που όπως λένε θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή στον κλάδο τους.

Μάλιστα, όπως εξήγησε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο τεχνικός σύμβουλος της Κτηνοτροφικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Κόκουρας, «σε περίπτωση που υπάρξει αιφνιδιασμός από την κυβέρνηση και τα μέτρα έρθουν προς ψήφιση στη βουλή τον Αύγουστο, οι κτηνοτρόφοι θα αναγκαστούν να αφήσουν τα βουνά όπου βρίσκονται με τα κοπάδια τους και να κατέβουν όλοι στην Αθήνα».

Σε σχετικό ψήφισμα που επιδόθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τίθενται επίσης τα θέματα των βοσκοτόπων που απειλούν να αφήσουν χωρίς επιδοτήσεις τους κτηνοτρόφους, της κατάργησης των ασφαλιστικών εισφορών, της άρσης της αύξησης της φορολογίας των κτηνοτρόφων, της άρσης της «αποτρόπαιης αύξησης του ΦΠΑ στο 23%» στο κρέας και στις ζωοτροφές, της ανάγκης διαχωρισμού των εισφορών του ΕΛΓΑ μεταξύ αγροτών και κτηνοτρόφων και της λήψης πρωτοβουλιών από πλευράς κυβέρνησης για το θέμα της προστασίας της ονομασίας προέλευσης της φέτας.

Μετά από σειρά πύρινων τοποθετήσεων κτηνοτρόφων κατά της κυβέρνησης, μοιράστηκε φρέσκο πρόβειο γάλα σε διερχόμενους πολίτες.

onlarissa.gr

Δες επίσης

Βόλος: 22χρονος αναρτούσε γυμνές φωτογραφίες της συζύγου του

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου αναμένεται να εκδικαστεί υπόθεση διαρροής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με κατηγορούμενο ...

Αφήστε μια απάντηση