Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Φεύγει η Bacardi από την Ελλάδα

Φεύγει η Bacardi από την Ελλάδα

Να αποχωρήσει από την Ελλάδα αποφάσισε η Bacardi Hellas, ώστε η μητρική να αποφύγει την απευθείας έκθεσή της στη χώρα.

Η Bacardi Hellas «παραδίδει» το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της στην Άμβυξ, γεγονός που μεταφράζεται ως μήνυμα εξόδου του μητρικού ομίλου από την Ελλάδα.

Η Bacardi είναι η μεγαλύτερη ιδιόκτητη εταιρία οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, παράγει και εμπορεύεται διεθνώς αναγνωρισμένα οινοπνευματώδη ποτά και κρασιά.

Ιδρυθείσα στις 4 Φεβρουαρίου του 1862 στο Santiago της Κούβας, με ιστορία 154 χρόνων, η οικογενειακή εταιρία Bacardi παράγει τα προϊόντα της σε 29 εγκαταστάσεις και τα πουλά σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με βάση το Hamilton στις Βερμούδες, η Bacardi Limited αναφέρεται στο γκρουπ εταιρειών Bacardi, συμπεριλαμβανομένης και της Bacardi International Limited.

Η εταιρία Άμβυξ, η παλαιότερη εταιρία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την Bacardi, την μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, για την ανάληψη της διανομής, εμπορίας και μάρκετινγκ του συνολικού χαρτοφυλακίου premium και super premium των προϊόντων της Bacardi στην Ελληνική αγορά, από την 1 Απριλίου, 2016.

Το χαρτοφυλάκιο της Bacardi περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες και κορυφαίες σε πωλήσεις μάρκες αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ρούμι BACARDl, την βότκα GREY GOOSE, τα blended Scotch ουίσκι DEWAR’S, το τζιν BOMBAY SAPPHIRE, τα βερμούτ και τους αφρώδεις οίνους MARTINI, καθώς και άλλα κορυφαία και ανερχόμενα σήματα.

Με έτος ίδρυσης το 1917, η Άμβυξ διανέμει ήδη μια σειρά premium και super premium προϊόντων, όπως τα ουίσκι Grant’s και Glenfiddich, τις σαμπάνιες Moet & Chandon και Dom Perignon, την βότκα Serkova, τις μπύρες Stella Artois και Bud, τα ουίσκι Teacher’s και Jim Beam, την βότκα Russian Standard, τους αφρώδεις οίνους Gancia καθώς και τα κρασιά των Κτημάτων Άλφα και Αργυρού, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Άμβυξ δήλωσε: «Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης και υπερηφάνειας, μόλις ένα χρόνο πριν τον εορτασμό των 100 χρόνων της Άμβυξ, μας γίνεται η τιμή να αναλάβουμε τη διανομή στην Ελλάδα των παγκοσμίου φήμης μαρκών που ανήκουν στη Bacardi. Αυτό είναι μια κορυφαία εξέλιξη για την οικογενειακή μας επιχείρηση. Η Bacardi είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και έχει 153 χρόνια ειδίκευσης σε αυτά. Το χαρτοφυλάκιο της Bacardi θα αυξήσει τον τζίρο μας στα €60εκ., προ ειδικών φόρων κατανάλωσης, περίπου, δίνοντας μας 23% συνολικό μερίδιο αγοράς στα εισαγόμενα προϊόντα στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η Άμβυξ γίνεται μακράν η μεγαλύτερη αμιγώς Ελληνική εταιρία διανομής αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διανομής εισαγόμενων αλκοολούχων ποτών κατ’ όγκο. Περιμένουμε με χαρά να έχουμε την ίδια αμοιβαία επωφελή σχέση με τη Bacardi, όπως έχουμε με τους υφιστάμενους συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια».

Η κ. Sylvie Henon Badoinot, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ν. Ευρώπης της Bacardi πρόσθεσε: «Η Άμβυξ έχει αποδείξει ότι διαθέτει σημαντικές δεξιότητες σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της, και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξήσουμε σημαντικά την παρουσία μας αλλά και την ανταγωνιστικότητα μας, διασφαλίζοντας ότι η Bacardi θα απολαμβάνει μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελληνική αγορά».

Δες επίσης

Κορονοϊός: Ετοιμάζεται νέο πακέτο στήριξης για εργαζομένους – επιχειρήσεις – Τι θα περιλαμβάνει

Εντός Ιουλίου θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το νέο πακέτο στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων προκειμένου να ...

Αφήστε μια απάντηση