Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή /  Εύκολη και ζουμερή μηλόπιτα με κρέμα, έτοιμη σε 40 λεπτά

 Εύκολη και ζουμερή μηλόπιτα με κρέμα, έτοιμη σε 40 λεπτά

Μηλόπιτα με κρέμα: Επιθυμείτε να φάτε ένα φανταστικό γλυκό; Σε περίπτωση που σας αρέσουν τα γλυκά, με κρέμα, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την ακόλουθη συνταγή. Πρόκειται για μηλόπιτα, με κρέμα, η οποία θα σας ενθουσιάσει. Αναλυτικότερα:

Μηλόπιτα με κρέμα: Υλικά συνταγής

Γενικά υλικά:
– 3 μήλα
– 2 αυγά
– Μισό ποτήρι ζάχαρη
– Μισό ποτήρι γάλα φρέσκο
– Μισό ποτήρι σπορέλαιο
– 1,5 ποτήρι αλεύρι φαρινάπ
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια

Υλικά για την κρέμα:
– 1 αυγό
– 1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
– 1 ποτήρι γάλα
– 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ.

Εκτέλεση συνταγής:

Γενική εκτέλεση συνταγής για τη μηλόπιτα:
– Βάζουμε λαδόκολλα στο τσέρκι (σ.σ. 26ν) και βουτυρώνουμε η λαδώνουμε πολύ καλά.
– Πλένουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε πάνω στην λαδόκολλά και τα ισιώνουμε.
– Ρίχνουμε πάνω τους 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
– Βάζουμε στο μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.
– Ρίχνουμε εναλλάξ γάλα – σπορέλαιο.
– Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά – σιγά αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και βανίλια.
– Ανακατεύουμε με μαρίζ καλά χωρίς να ξεφουσκώσουμε το μείγμα.
– Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μήλα

Εκτέλεση συνταγής για την κρέμα από τη μηλόπιτα:
– Βάζουμε στο κατσαρόλι το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλαουρ.
– Ανακατεύουμε, τα υλικά μας, με το σύρμα.
– Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε στο χαμηλό να πήξει.
– Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βιτάμ.
– Ανακατεύουμε και μόλις χλιαρύνει ελαφρώς την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την βάζουμε πάνω στο μείγμα σε λωρίδες.
– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις και σε μεσαία σχάρα για 40 λεπτά. Φυσικά, ανάλογα τον φούρνο.
– Όταν την βγάζουμε την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

enimerotiko.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο σας ώστε να μην μυρίζουν

Τα κρεμμύδια αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές παγκοσμίως, και όχι άδικα. Είναι οικονομικά και προσφέρουν μοναδική ...