Παρασκευή, 29 Μάιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Εβδομάδα μουσικής και τέχνης στα Τρίκαλα

Εβδομάδα μουσικής και τέχνης στα Τρίκαλα

Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που τίμησε ήδη από το 1989 την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.
Η πόλη – και ο νομός – με τη μεγαλύτερη μουσική παράδοση
Η πόλη με τις τέχνες και τις δημιουργίες…
Δεν θα μπορούσε να μη λειτουργήσει υπέρ της Μουσικής και της Τέχνης.
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, στις 21 Ιουνίου, ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει την Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης. Ένα πλήθος δράσεων με μουσικό, χορό, θέατρο, τραγούδι, αφιερωμένα στις τέχνες, στην καλλιτεχνικη δημιουργία, στη έμπνευση, στην αισθητική απόλαυση.
Δράσεις επιλεγμένες, δράσεις με συνδυασμούς χρωμάτων και μουσικών ήχων, δράσεις με έμφαση στην ντόπια δημιουργία, κατακλύζουν τα όμορφα σημεία της πόλης των Τρικάλων, αφήνουν νότες από το Φρούριο να κυλήσουν μέχρι το πάρκο των παλιών φυλακών, να μπλεχτούν με τους βυζαντινούς και ανατολίτικους ήχους του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και του τζαμιού και να κελαρύσουν στον Ληθαίο, για να μεταφέρουν το φως της χαράς, της ζωής, της δημιουργίας.
Οι δωρεάν εκδηλώσεις που ετοίμασε ο Δήμος αφορούν όλους τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές, στοχεύουν στην αναβάθμιση της σχέσης με τη μουσική και στη λήθη των καθημερινών προβλημάτων. Από την Κυριακή 21 μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουνίου, το πάρκο πίσω από τις φυλακές μέχρι το τζαμί και το υπαίθριο θέατρο στο Φρούριο, μετατρέπονται σε χώρους απόλαυσης της τέχνης. Το πρόγραμμα συνδυάζει διαφορετικά ήδη μουσικής και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και μουσικών προτιμήσεων, με δράσεις απότισης τιμής σε τρικαλινούς δημιουργούς, με τη μνήμη να ζωντανεύει και να αποτελεί έναυσμα για νέες δημιουργίες. Το σύνθημα είναι «Ηχοχρώματα για όλους» και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

21 Ιουνίου ΚΥΡΙΑΚΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ROCK & ROLL
Ο GEORGE GAKIS με την μπάντα του και τη συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού παρουσιάζει ένα σπουδαίο αφιέρωμα στη ιστορία του ROCK & ROLL
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΤΖΑΜΙ
22 Ιουνίου ΔΕΥΤΕΡΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ & ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ – ΤΑΞΗ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΩΝ
Πλούσια χορωδιακή μουσική και διπλοπενιές από την φημισμένη και με διακρίσεις Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, καθώς και τους μαθητές της τάξης του μπουζουκιού με δάσκαλο τον Νίκο Λίνο, στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων.
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΤΖΑΜΙ
23 Ιουνίου ΤΡΙΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΙΡΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΑΛΔΑΡΑ
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΛΛΑ παρέα με τους μουσικούς της επιμελήθηκε και παρουσιάζει ένα αφιέρωμα σε δύο σημαντικούς δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού, τον Κώστα Βίρβο και τον Απόστολο Καλδάρα.
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΤΖΑΜΙ

25 Ιουνίου ΠΕΜΠΤΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΜΟΛΑΔΑ
Η ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΡΕΑ σε συνεργασία με την φιλόλογο Λίλια Τσούβα και την οικογένεια ΣΑΜΟΛΑΔΑ ετοίμασαν και παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα με στοιχεία από τη ζωή και το έργο του συμπολίτη στιχουργού Γιώργου Σαμολαδά , που με τα τραγούδια του άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού.
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΤΖΑΜΙ
26 Ιουνίου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ»
Η συμπολίτισσα Σια Φαράκη γράφει το σενάριο, σκηνοθετεί και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό μια ερωτική ιστορία βασισμένη στον μύθο του «Σακαφλια» σε θεατρική και κινηματογραφική προσαρμογή , με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΤΖΑΜΙ
27 Ιουνίου ΣΑΒΒΑΤΟ
DJs ΠΑΡΤΥ
Οι Τρικαλινοί DJs ενώνονται για ένα ξέφρενο πάρτι με πολύ κέφι και χορό
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ – ΤΖΑΜΙ
27 Ιουνίου ΣΑΒΒΑΤΟ
Μουσική Παράσταση για τη Ζωή και το Έργο του Τσιτσάνη
Ο τρικαλινός ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Τσαντούλας σε συνεργασία με το πολιτιστικό εργαστήρι «Έαρ» παρουσιάζουν μια Μουσική Παράσταση με ένα απάνθισμα τραγουδιών και Χοροθεατρικά Δρώμενα που αναδεικνύουν το έργο του Τσιτσάνη , καθώς και τα μικρά σενάρια των τραγουδιών του.
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΦΡΟΥΡΙΟ»
28 Ιουνίου ΚΥΡΙΑΚΗ
«ΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ» – ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ – ΝΤΟΥΕΤΟ ΠΝΕΥΣΤΩΝ – DJs
Η εκδήλωση Dîner en Blanc που σε όλο τον κόσμο προσελκύει χιλιάδες κόσμου θα γίνει για πρώτη φορά στην πόλη μας και στα «μέτρα μας» συντροφιά προβολή ταινίας , με το ντουέτο Πνευστών που θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο και με πλούσια μουσική απο DJs .
ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
Οι ακριβείς ώρες έναρξης θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Από το γραφείο Τύπου

Δες επίσης

#MSconnections: Πορτοκαλί η κεντρική γέφυρα Τρικάλων για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Με μια συμβολική κίνηση, ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση ...

Αφήστε μια απάντηση