Σάββατο, 28 Μάρτιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Εβδομάδα κομποστοποίησης σε πέντε σχολεία του Δήμου Τρικκαίων
User comments

Εβδομάδα κομποστοποίησης σε πέντε σχολεία του Δήμου Τρικκαίων

Συνεχίζονται από τον Δήμο Τρικκαίων, οι δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών 5 σχολείων, για την κομποστοποίηση. Η Εβδομάδα Κομποστοποίησης (19-24 Οκτωβρίου) που διοργανώνει η Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού διά του τμήματος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης έχει ως στόχο να μάθει στους μαθητές τα βήματα πέρα από την ανακύκλωση εδαφοβελτιωτική λύση με σεβασμό, με έμφαση σε μια φυσική διαδικασία, που αποτελεί μια στους κανόνες τη φύσης. Η δε προστασία του περιβάλλοντος επιτυγχάνεται ακριβώς με την αποφυγή χρήσης χημικών λιπασμάτων, αφού η παραγόμενη ουσία, το κομπόστ, αποτελεί οργανική ύλη. Οι μαθητές μαθαίνουν τις διαδικασίες, τα οφέλη και τα στάδια της κομποστοποίησης, ως μιας προσπάθειας που μελλοντικά θα αποτελέσει και στη χώρα μας σαφή τρόπο ενασχόλησης με το περιβάλλον.
Οι μαθητές ενημερώνονται από την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη για τη διαδικασία μέσω ενός ενημερωτικού βίντεο, ενώ ακολουθεί διευκρίνιση για τον τρόπο κομποστοποίησης.
Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είναι:
• Δημοτικό Σχολείο Βαλτινού,
• Δημοτικό Σχολείο Μ. Κεφαλοβρύσου,
• Δημοτικό Σχολείο Γλίνους,
• Δημοτικό Σχολείο Κεφαλοβρύσου
• 17ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
Στα σχολεία αυτά θα τοποθετηθούν μάλιστα την επόμενη εβδομάδα κάδοι για κομποστοποίηση, ως δωρεά εταιρίας που τους κατασκευάζει.

Δες επίσης

«Μένουμε σπίτι»: Προτάσεις του Δήμου Τρικκαίων για οnline δημιουργικές προτάσεις για παιδικές δραστηριότητες, βιβλία, γυμναστική.

Προτάσεις για δραστηριότητες για παιδιά, διάβασμα και γυμναστική από τον Δήμο Τρικκαίων, τώρα που #ΜένουμεΣπίτι. ...

Αφήστε μια απάντηση