Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2021
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Εστίαση: Έρχεται νέο πακέτο επιδοτήσεων – Ποιες δράσεις είναι στα σκαριά

Εστίαση: Έρχεται νέο πακέτο επιδοτήσεων – Ποιες δράσεις είναι στα σκαριά

«Ζυμώσεις» για την επόμενη μέρα στην εστίαση: Αν και σήμερα τα ρολά παραμένουν «σφραγισμένα», ήδη είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός προγραμμάτων που θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες να σταθούν στα πόδια τους το πρώτο διάστημα μετά το άνοιγμα, όποτε καν αν αυτό έρθει. Έμφαση έχει δοθεί -σε αυτή την φάση-σε προγράμματα επιδοτήσεων για την προμήθεια εξοπλισμού, που θα διευκολύνει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και πιο ασφαλή υγειονομικά προσέλευση πελατών.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Λίγες μέρες απομένουν πριν να λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ που αφορούν στην προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου και ήδη είναι στα «σκαριά» άλλο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων της εστίασης: Όπως λένε παράγοντες της αγοράς εστίασης, η επιδότηση για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων συμβάλλει ώστε τα εστιατόρια να δημιουργήσουν ανθρώπινες συνθήκες στους εξωτερικούς χώρους, όμως συνήθως οι χώροι αυτοί είτε είναι ανύπαρκτοι, είτε εντελώς εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, είτε είναι περιορισμένοι σε έκταση. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως με δεδομένα τα μέτρα προστασίας (απόσταση τραπεζιών) δεν επιτρέπουν την παρουσία αρκετών πελατών και έτσι δεν είναι δυνατόν να πιάσουν τζίρο, που θα καλύψει τα τρέχοντα έξοδα.

Ζητούν λοιπόν, να αναληφθούν πρόσθετες πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν τη λειτουργία και των εσωτερικών χώρων: Και σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Ανάπτυξης «κουβεντιάζει» πρόγραμμα επιδοτήσεων για την προμήθεια από την εστίαση του εξοπλισμού που απαιτείται για να λειτουργήσουν εν μέσω αυτής της ιδιόμορφης επιδημιολογικά κατάστασης και οι εσωτερικοί χώροι.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δες επίσης

Προκαταβολή φόρου: Εξετάζεται μείωση έως 100% για τις επιχειρήσεις και το 2021

Προκείμενου να στηριχθούν οι πληττόμενες επιχειρήσεις, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επανάληψη του μέτρου και ...