Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2021
trikaladay.gr / Υγεία / Έρευνα Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας: Αυτές είναι οι κύριες πηγές υπερμετάδοσης του κορωνοϊού (βίντεο)

Έρευνα Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας: Αυτές είναι οι κύριες πηγές υπερμετάδοσης του κορωνοϊού (βίντεο)

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που εξετάζει τη διασπορά του κορονοϊού από την πλευρά των εργαζομένων. Σύμφωνα με τον  επικεφαλής, καθηγητή Πνευμονολογίας,  κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, η  συγκεκριμένη έρευνα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα τροφοδοσίας / εστίασης είχαν κατά 22% μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σε σχέση με τους εργαζομένους άλλων κλάδων ή τους συνταξιούχους και, στην πλειοψηφία τους, ήταν ασυμπτωματικοί.

Ένα άλλο σημαντικό εύρημα αυτής της μελέτης ήταν ότι, πριν από το lockdown, το ένα τρίτο των νεοδιαγνωσθέντων ασθενών, ανήκαν στον κλάδο της διδασκαλίας και της εκπαίδευσης, με την πλειοψηφία αυτών (20%) να είναι φοιτητές. Μάλιστα το 40% αυτής της κατηγορίας ήταν ασυμπτωματικoί.

Έναν μήνα μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, καταγράφηκε μία σημαντική μείωση κατά 50% στο ποσοστό των μολύνσεων στην τοπική κοινότητα, χωρίς να προκύπτουν πλέον διαφορές αναφορικά με την ευαλωτότητα των εργαζομένων στα βασικά επαγγέλματα.

Πηγή: ΕΡΤ3

Δες επίσης

Γιώργος Παυλάκης: Αν θαμπώνουν τα γυαλιά, τότε δεν εφαρμόζει σωστά η μάσκα – Ποιες είναι οι καλύτερες-ΒΙΝΤΕΟ

“Νομίζω ότι με τις διπλές μάσκες θα βελτιωθούν τα πράγματα πολύ γρήγορα”, τόνισε ο Γιώργος ...