Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Έρχονται αλλαγές στα δημοτικά τέλη. Θα υπολογίζονται με βάση το Ε9

Έρχονται αλλαγές στα δημοτικά τέλη. Θα υπολογίζονται με βάση το Ε9

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζεται η καταβολή των δημοτικών τελών στους Δήμους τα οποία οι Τρικαλινοί πλρώνουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Τις αλλαγές στα δημοτικά τέλη που έρχονται από τις αρχές του 2020 προανήγγειλε ο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να καθορίζουν τα δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα κάθε σπιτιού που δηλώνονται στο Ε9 και όχι με αυτά που έχουν δηλωθεί στις δημοτικές υπηρεσίες ή στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη διασταύρωση των τετραγωνικών που δηλώνονται στο Ε9 με αυτών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών με την Ανεξάρτητη Αρχή δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σημείωσε, δε, πως σε όσες περιπτώσεις διαπιστωθούν θετικές αποκλίσεις μεταξύ του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που έχουν δηλωθεί στο Ε9 και των τ.μ. που έχουν καταγράψει οι δήμοι, δηλαδή σε κάθε περίπτωση κατά την οποία τα δηλωθέντα στην ΑΑΔΕ τ.μ. είναι περισσότερα από αυτά που έχει στη διάθεσή του ο δήμος, οι δημότες δεν θα κληθούν να καταβάλλουν αναδρομικά για 5 έτη τα επιπλέον δημοτικά τέλη και τους επιπλέον δημοτικούς φόρους που θα προκύψουν, ούτε θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Την ίδια ώρα η ΑΑΔΕ προχωρά σε διασταυρώσεις των τετραγωνικών μέτρων ειδικά σε όσους προχώρησαν σε νομιμοποίηση ημιυπαίθριων ή αυθαίρετων χώρων και δεν έκαναν τις αντίστοιχες διορθώσεις στο Ε9.

Δες επίσης

ΖΩΗ ΜΕΤΑ Οι ξεκαρδιστικές ιστορίες του Αρκά σε καλοκαιρινή περιοδεία. Την Δευτέρα 20/7 στα Τρίκαλα

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΩΡΑ 21:15 ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΦΡΟΥΡΙΟ)   Ζωή Μετά Οι ξεκαρδιστικές ...