Τετάρτη, 3 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Έρχεται το λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Έρχεται το λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Στην τελική φάση σχεδιασμού, εισέρχεται το παγκόσμιο project που θα υλοποιηθεί στα Τρίκαλα, για το λεωφορείο χωρίς οδηγό. Ένα project που αφορά στην πρώτη, σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας σε μια πόλη, κίνηση ενός αυτοματοποιημένου μικρού λεωφορείου για τις ανάγκες των πολιτών.
Ο σχεδιασμός τις τελευταίες ημέρες αφορούσε σε διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες και στοιχεία για την κυκλοφορία των λεωφορείων σε πραγματικές συνθήκες. Δύο εκπρόσωποι της εταιρίας Robosoft, η οποία κατασκευάζει αυτού του είδους τα λεωφορεία, ο project manager του έργου, (από Ελβετία και Γαλλία), οι Ελληνες εταίροι από τα ΕΜΠ, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala κ. Ρόμπος και Ράπτης αντιστοίχως, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Δήμαρχο Τρικκαίων.
Εξήγησαν στον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου τις λεπτομέρειες του έργου, καθώς υπάρχει προσανατολισμός για έλευση του πρώτου οχήματος δοκιμής, εντός του Ιουλίου. Έτσι, όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, συζητήθηκαν οι διάφορες ανάγκες που προκύπτουν για την πόλη, σε συνδυασμό με τα τεχνικά ζητήματα.
Επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Ρόμπος, σύντομα θα αρχίσουν και οι εργασίες κατασκευής των ειδικών λωρίδων και των πρόσθετων έργων. Σε πρώτη φάση, οι εργασίες θα αφορούν σε κεντρικούς δρόμους, όπως οι Στρατηγού Σαράφη, τμήμα της Βασίλη Τσιτσάνη, η Καποδιστρίου. Στη συνέχεια, οι εργασίες θα επεκταθούν και σε λοιπούς δρόμους, από τους οποίους θα διέρχεται το παγκόσμιας σημασίας αυτό εγχείρημα.

Δες επίσης

Ανεμογεννήτριες: Μικρό το όφελος, μεγάλη η καταστροφή. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Τρίκαλα την Παρασκευή 5/6

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών (Α/Γ) είναι απίστευτα ασήμαντη ενώ η καταστροφή ...

Αφήστε μια απάντηση