Παρασκευή, 7 Αύγουστος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / «Έρχεται φόρος απορριμάτων. Θα ζυγίζονται τα σκουπίδια των πολιτών και θα πληρώνουν με βάση το βάρος τους»

«Έρχεται φόρος απορριμάτων. Θα ζυγίζονται τα σκουπίδια των πολιτών και θα πληρώνουν με βάση το βάρος τους»

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σχέδιο για εφαρμογή της αρχής «πληρώνω όσο πετάω». Εξήγησε πως με κάποιο τρόπο θα ζυγίζονται τα απορρίμματα. Στόχος θα είναι οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν οικονομική διαχείριση ή να λειτουργούν χωρίς όριο. Επιπλέον, τόνισε πως το εν λόγω θέμα αφορά τους δήμους καθώς σχετίζεται με τα δημοτικά τους τέλη.

Κωστής Χατζηδάκης: Τι δήλωσε, ο υπουργός Περιβάλλοντος

Σχετικά με τις χωματερές, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε πως επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης ενώ υπάρχουν ακόμη καμιά δεκαριά που δεν λειτουργούν πλέον αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί.

«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του 22 να έχουν κλείσει όλες», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΑΪ, και πρόσθεσε ότι δήμοι που πετούν σκουπίδια με ανεξέλεγκτες χωματερές, επιβαρύνονται με παραπάνω τέλη προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι δήμαρχοι να κάνουν μια σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων.

Τέλος, είπε πως η Ελλάδα έχει μόνο πέντε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και στόχος είναι φέτος να δημοπρατηθούν 17. «Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο, ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις», σχολίασε ο υπουργός.

 

Δες επίσης

Καιρός: Η «Θάλεια» φέρνει βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

O άστατος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής Μια χώρα αλλά ...