Δευτέρα, 6 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Με επιτυχία η εκδηλωση TEDEd Club Day στα Τρίκαλα από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Hello English School

Με επιτυχία η εκδηλωση TEDEd Club Day στα Τρίκαλα από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Hello English School

Την Κυριακή 9 Ιουνίου το HELLO English School πραγματοποίησε την εκδήλωση TEDEd Club Day με θέμα ‘Αspirations- Φιλοδοξίες’ στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο.
Το TEDEd Club Του Hello που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και άνοιξε φέτος τις πόρτες του στην ευρύτερη τοπική κοινωνία των Τρικάλων δίνοντας βήμα στους νέους να εκφράσουν τις φιλοδοξίες τους για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι παρακλάδι των γνωστών διοργανώσεων παγκοσμίως TEDx που ,όμως, απευθύνεται σε μαθητές και έχει στόχο του τη διάδοση καινοτόμων ιδεών από νεανικά μυαλά.
Οι μαθητές παρουσίασαν τους προβληματισμούς τους σε θέματα που απασχολούν τους νέους σήμερα, όπως την αγάπη και φροντίδα για τα ζώα, την κατάσταση των απειλούμενων ειδών σε όλον τον πλανήτη, την καταπολέμηση του bullying,τη μοναξιά που μπορεί να βιώνουν οι νέοι κατά την περίοδο της εφηβείας, την προστασία του περιβάλλοντος, την προσπάθεια για επίτευξη των στόχων τους και έδωσαν συμβουλές για το πώς να αποφεύγουμε αυτούς που μας σχολιάζουν και ασκούν αρνητική κριτική. Οι μικροί μαθητές 11 έως 14 ετών κατέπληξαν το κοινό με την ευφράδεια και την άνεση τους στην αγγλική γλώσσα.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Δρ. Πέτρος Νάτσης, καθηγητής των ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, ο οποίος αναφέρθηκε στους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν την σχέση παιδιού και φυσικής δραστηριότητας, καθώς και ο κ. Παναγιώτης Παπαστολόπουλος που μίλησε για το μοντέλο της Ανεξάρτητης Διαβίωσης των Ανθρώπων με Αναπηρία.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν 2 νεανικά μουσικά σχήματα, το Σύνολο μοντέρνας μουσικής του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιάννη Μπέη και η Νεανική Μπάντα με τους Βάιο Κουκουλέτσο, Βλάσση Δούμα, Φίλλιπο Παππά, Εριέττα Στεφάνου.
Το υλικό αλλά και οι ομιλίες των μαθητών και καλεσμένων της εκδήλωσης θα είναι σε λίγες μέρες διαθέσιμες στη σελίδα μας στο Facebook, Hello.trikala
Για περισσότερες πληροφορίες Υπεύθυνη Hello Κωνσταντίνα Μπαμπάνη, τηλ. 24310 78610

Δες επίσης

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Τρικάλων

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ   7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ...