Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Επέστρεψε στο χωριό της στα Τρίκαλα και οι συγγενείς της της έκλεισαν την πόρτα λόγω κορονοϊoύ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επέστρεψε στο χωριό της στα Τρίκαλα και οι συγγενείς της της έκλεισαν την πόρτα λόγω κορονοϊoύ

O κορονοϊoς έχει προκαλέσει ανησυχία και φοβία σε πολλούς πολίτες και μάλιστα σε κάποιους  σε τέτοιο βαθμό που δείχνουν το αντικοινωνικό τους πρόσωπο.

Αυτό συνέβη με μια γυναίκα που επέστρεψε από την Αθήνα στο χωριό της στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο Κεραμιδι του δήμου Φαρκαδόνας, η οποία αόταν χτύπησε τις πότρες συγγενικών της προσώπων για να διαμείνει τις βρήκε κλειστές.

Ωστόσο όπως διαβάζουμε στο krinilive άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του προέδρου του Κεραμιδίου κ. Βασίλη Θεοδώρου και των αντιδημάρχων κ.κ. Σπύρου Αγναντή, Ελένη Στεργίου – Μπότη και Βαγγέλη Κοσμά, μπροστα στην ανάγκη μιας γυναίκας που βρέθηκε στο χωριό από την Αθήνα.

Η γυναίκα αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να επισκεφτεί συγγενικά της πρόσωπα που ζουν στο Κεραμίδι, για να προστατευτεί από την απειλή του κορονοϊού. Εντούτοις  η γυναίκα δεν έγινε δεκτή από τους συγγενείς της, υπό το φόβο διασποράς του κορονοϊού με συνέπεια αρχικά να περιφέρεται στο χωριό και στην συνέχεια να παραμένει εκτεθειμένη στο κρύο, βρίσκοντας καταφύγιο στο γήπεδο του οικισμού. Άμεσα ο πρόεδρος του χωριού ειδοποίησε το Δήμο, όπου στήθηκε επιχείρηση προκειμένου να εξευρεθεί χώρος για προσωρινή φιλοξενία.

Επιλέχτηκε το πρώην δημοτικό σχολείο Κεραμιδίου, όπου διαμορφώθηκε αίθουσα για την φιλοξενία. Πρόεδρος και αντιδήμαρχοι τοποθέτησαν σώμα θέρμανσης ενώ προσέφεραν φαγητό στην γυναίκα. Η γυναίκα θα φιλοξενηθεί στο χώρο για όσο χρειαστεί.

Κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη όλων μας.

 

Δες επίσης

Oι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων οι καθιερωμένες εκδηλώσεις Μνήμης ...