Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Έντονο το ενδιαφέρον των Τρικαλινών επιχειρηματιών για τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΠΑνΕΚ
dav

Έντονο το ενδιαφέρον των Τρικαλινών επιχειρηματιών για τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΠΑνΕΚ

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Τρικάλων με τη συνεργασία της Α.Ε.Δ.Ε.Π. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (εταίρο του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε.) και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network, για τα δύο νέα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΠΑνΕΚ.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Γιαγιάκος Βασίλης στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τη χρησιμότητα των συγκεκριμένων προγραμμάτων και την αναγκαιότητα για αξιοποίηση τους, προκειμένου οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου οικονομικού περιβάλλοντος και να εκσυγχρονιστούν με στόχο τη βελτίωση της θέσης τους στην εσωτερική και εξωτερική αγορά.
Το λόγο έδωσε αμέσως στα στελέχη της Α.Ε.Δ.Ε.Π. κ.κ. Γεράκη Μάρθα και Σουλιώτη Αγησίλαο, που είναι αρμόδιοι διαχείρισης των συγκεκριμένων προγραμμάτων για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Ειδικότερα, η κα. Γεράκη παρουσίασε το πρόγραμμα ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, χρηματοδοτώντας τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και την πιστοποίηση των προϊόντων τους. Ο κ. Σουλιώτης ανέπτυξε το πρόγραμμα ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για τους κλάδους του εμπορίου, εστίασης και εκπαίδευσης που στοχεύει στην αναβάθμιση του επιπέδου της επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, στην ενεργειακή αναβάθμιση τους, στην υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες και συμβούλους αυτών, γεγονός που αποτυπώθηκε από μια σειρά πλήθους διευκρινιστικών ερωτήσεων επί των προϋποθέσεων συμμετοχής, των επιλέξιμων δαπανών και των κριτηρίων αξιολόγησης.

Δες επίσης

Ερχονται νέα μέτρα στον τουρισμό και στην εστίαση

Νέο πακέτο μέτρων για την στήριξη των κλάδων του τουρισμού και της εστίασης και στοχευμένες παρεμβάσεις σε ...