Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Εντονη αντιπαράθεση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για το φράγμα της Μεσοχώρας. Αιχμές του Κ. Αγοραστού κατά του δημάρχου Πύλης Κ. Μαράβα

Εντονη αντιπαράθεση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για το φράγμα της Μεσοχώρας. Αιχμές του Κ. Αγοραστού κατά του δημάρχου Πύλης Κ. Μαράβα

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό έδωσε με σημερινά του σχόλια στη Λέσχη 97,6 ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος:
« Αυτό που συνεχίζει να κάνει ο κ. Αγοραστός είναι να θέλει να καρπώνεται το θετικό αποτέλεσμα για ότι καλό γίνεται, και για ότι καθυστερεί να παραπέμπει την ευθύνη σε άλλους, είτε στην κυβέρνηση είτε σε δημάρχους. Να θεωρήσουμε πχ όλοι ότι η επανασύσταση της Λίμνης Κάρλας είναι μόνο δικό του έργο, ενώ ξέρει πόσες ενέργειες γίνανε από τα συναρμόδια Υπουργεία.
Όσο για τις εκποιήσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει εκποιηθεί απολύτως τίποτα σε αυτό το διάστημα. Ότι έγινε με τους αερολιμένες και τον σιδηρόδρομο ήταν μνημονιακές υποχρεώσεις, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκτέλεσε αντίθετα στη θέληση της.»
Στη δήλωση του βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σκοπεύει να εκποιήσει το υδροηλεκτρικό φράγμα της Μεσοχώρας απάντησε σε σημερινή του συνέντευξη στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός:

« Η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου είναι άνευ ουσίας, δεν αντέχει σε καμία κριτική και δεν έχει λογική. Τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια ανήκουν στη ΔΕΗ ΑΕ, η οποία φυσικά και δεν παραχωρεί τα έργα της. Είναι μια ανώνυμη εταιρεία, και ένας τόσο…καταξιωμένος βουλευτής έπρεπε να το γνωρίζει. Όπως και εγώ δεν γνώριζα ότι ήταν η κόρη του Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, μιας δεν μας είπε και ποτέ ότι βρίσκεται σε τέτοια θέση και μπορεί να μας βοηθήσει. Και όντως δεν είχαμε καμία βοήθεια ούτε καμία επαφή. Έκανε λόγο ο κ. Παπαδόπουλος για εκποίηση, όμως ο ίδιος είναι που έκανε εκποίηση περιουσίας του Δημοσίου, με το ΤΑΙΠΕΔ και την Τρενοσε έναντι πινακίου φακής.
Ο κ. Παπαδόπουλος είχε ξανακάνει μια ατυχή και άστοχη δήλωση εναντίον μου, ότι έχω σκοπό να κλείσω τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλίας, ενώ ο ίδιος με τον κ. Γαβρόγλου τα έκλεισαν. Η αλήθεια είναι η μοναδική κόρη του χρόνου, και επιβεβαιώθηκε και πάλι διότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που συστηματικά διαχέει ψευδείς ειδήσεις. Το έργο του Αχελώου είναι ξεχωριστό από το υδροηλεκτρικό, έχει απεμπλακεί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ ζήτησα να πάρω τον Αχελώο, ένα έργο για την ύδρευση και άρδευση της Θεσσαλίας, να μην ερημοποιηθεί η περιοχή.
Η ΔΕΗ έχει τόσα προβλήματα, είναι δυνατόν να δώσει περιουσιακά στοιχεία της δωρεάν; Δεν ζήτησα σαν Περιφέρεια να πάρω υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, τι να το κάνουμε; Είναι ψέμα, κακία και προβοκάτσια, στοχοποιούν εμένα που βοήθησα τον κ. Παπαδόπουλο και τα Τρίκαλα επί 5 χρόνια. Ότι ζητούσαν το κάναμε, δρόμους σχολεία, έργα 1 δις ευρώ. Εμείς απεμπλέξαμε τον κ. Παπαδόπουλο από τον πονοκέφαλο των έργων.
Η Περιφέρεια δεν μπορεί να παρέμβει στη Μεσοχώρα, το θέμα το χει ο Δήμαρχος Πύλης και η ΔΕΗ. Ούτε μια μπουλντόζα δεν έχει ανεβεί προς τη Μεσοχώρα, οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς.
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά, να έχουμε καλά παιδιά που να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία, που να μην στηρίζεται σε ρουσφέτια και οικογενειοκρατία.»
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε έπειτα και ο Περιφερειακός σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας:
« Κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα να έχει και αντιπαράθεση και την άποψη του. Όμως λυπάμαι για το επίπεδο στο οποίο πέφτει ο κ. Παπαδόπουλος, να λέει ψέματα και να σπιλώνει την προσωπικότητα του κ. Αγοραστού με κατηγορίες που δεν ευσταθούν. Και ειδικά για ένα έργο που ο ίδιος επι 5 χρόνια δεν ακούμπησε καθόλου και το άφησαν να βαλτώνει. Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κ. Παπαδόπουλος να μας σπιλώνει παρερμηνεύοντας τις προθέσεις μας σαν Περιφέρεια. Δεν μπορεί να ταυτίσει τον εαυτό του με κανένα έργο στην κυβερνητική του παρουσία, εκτός από ρουσφέτια και τοποθετήσεις ημετέρων του.»

Δες επίσης

Την στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Κύριοι Υπουργοί, Με την παρούσα επιστολή, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων βιώνοντας τις δύσκολες στιγμές ...