Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / Ένας μήνας με Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξεκίνησε ήδη ο αγώνας για την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ένας μήνας με Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξεκίνησε ήδη ο αγώνας για την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο Δρ. Λιάπης σχολιάζει τον 1ο μήνα Κυβερνητικού έργου και την ίδρυση Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς.

Συμπληρώθηκε ο πρώτος μήνας της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλα δείχνουν πως η δουλειά και η ουσιαστική παραγωγή κοινοβουλευτικού και κυβερνητικού έργου, ξεκίνησαν αμέσως. Ο κ. Πρωθυπουργός, δείχνει ήδη τα πρώτα δυναμικά και ενθαρρυντικά βήματα, έχοντας συγκροτήσει μία Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, την Κυβέρνηση των έργων, της συνέπειας και του αποτελέσματος. Μια κυβέρνηση που συγκροτήθηκε χωρίς κομματικές παρωπίδες, συνδυάζοντας την πείρα με την ανανέωση και την πολιτική με την τεχνοκρατική επάρκεια.
Ανάμεσα στις πολλές, καινοτόμες πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν ήδη να θεσμοθετούνται, θα ήθελα να σταθώ στην ίδρυση ανεξάρτητης αρχής, στα πρότυπα του ΟΟΣΑ, για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σε τηλεοπτική εμφάνισή μου, λίγο πριν τις Εκλογές, στις 14/06/19, στην εκπομπή Politics του Action 24, ο κ. Υδραίος του ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοσιογράφος κ. Τάκης, μετά από αναφορά μου στο «Σκάνδαλο Ρασπούτιν»,με ρωτούσαν επιμόνως «Ποιος ειναι ο Ρασπούτιν;»

Politics 14-6-2019


(χρόνοι: 30:20 έως 37:00).
Απάντησε και σε αυτό ο κ. Πρωθυπουργός στον κ. Τσίπρα, στη Βουλή, αποστομώνοτάς τον: «Εσείς είχατε ή δεν είχατε υπουργό αναπληρωτή αρμόδιο για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς; Είχε και κάποιο παρατσούκλι», προσέθεσε ο κ. Πρωθυπουργός, υπαινισσόμενος τον «Ρασπούτιν», «Είναι λογικό η καταπολέμηση της διαφθοράς να είναι αρμοδιότητα, ενός και μόνο Υπουργού;»

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

Δες επίσης

Δακρύζει η Αγιά Σοφιά

Σήμερα δακρύζει αέναα η Αγιά Σοφιά Σβησμένα τ΄ ουρανού τ’ ασημένια κεριά Ο άνεμος μουντός ...