Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / Ένας απρόσμενος λόγος για να βρείτε τον ιδανικό σύντροφο!

Ένας απρόσμενος λόγος για να βρείτε τον ιδανικό σύντροφο!

Όσες γυναίκες έχουν ευτυχισμένη σχέση σύμφωνα με σχετική μελέτη παύουν να ασχολούνται και να ανησυχούν για το βάρος τους, αντίθετα αγαπούν τα κιλά τους.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ταλίν στην Εσθονία πιστεύουν ότι η στάση μιας γυναίκας ως προς το σώμα της, οφείλεται περισσότερο στο πόσο ευτυχισμένη είναι με τη ζωή της, παρά στην ένδειξη της ζυγαριάς της. Ακόμη και όσες γυναίκες ήταν υπέρβαρες, ανέφεραν ότι ένιωθαν ικανοποιημένες με το σώμα τους.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος πάνω από 250 γυναίκες από 20 ως 45 ετών, ενώ γύρω στα δύο τρίτα των γυναικών συγκατοικούσαν με το φίλο τους. Οι υπόλοιπες ήταν παντρεμένες. Τα αποτελέσματα της έρευνες ήταν ίδια τόσο για τις γυναίκες που συζούσαν, όσο και για τις παντρεμένες.

Οι συμμετέχουσες στη μελέτη κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τη σχέση τους, καθώς και το πόσο ικανοποιημένες ήταν συναισθηματικά, και σεξουαλικά, αλλά και πόσα κοινά ενδιαφέροντα είχαν με το ταίρι τους.

Οι ερευνητές ρώτησαν επίσης τις γυναίκες πόσο ικανοποιημένες ένιωθαν σχετικά με το βάρος τους, αλλά και ποιο θεωρούσαν ιδανικό βάρος. Οι απαντήσεις έδειξαν πως όσες ένιωθαν ικανοποίηση από τη σχέση τους, ήταν πιο συμφιλιωμένες και με το βάρος τους – ακόμη και αν δεν το θεωρούσαν ιδανικό.

Όπως φάνηκε οι γυναίκες που είναι ευτυχισμένες στη σχέση τους μπορεί απλά να δίνουν λιγότερη προσοχή στο βάρος τους και έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση. Από την άλλη πλευρά, εκείνες που έχουν μια «κακή» σχέση, μπορεί να δέχονται πίεση από τον σύντροφό τους να αλλάξουν το σώμα τους.

Πηγή: www.aromagnorimias.gr

Δες επίσης

3 λόγοι που δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τι θέλουμε πραγματικά από τη ζωή

Για να κάνουμε μια ικανοποιητική ζωή, πρέπει να ξέρουμε τι μας ικανοποιεί. Όμως ακόμα κι ...

Αφήστε μια απάντηση