Πέμπτη, 2 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Ένα όνειρο ζωής έγινε σήμερα πραγματικότητα στα Τρίκαλα

Ένα όνειρο ζωής έγινε σήμερα πραγματικότητα στα Τρίκαλα

Ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία «Αρωγή» πέτυχε το στόχο του και πριν από λίγη ώρα παραδόθηκε ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο σε μια 36χρονμη Τρικαλινή από την Οιχαλία η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.
Η παράδοση έγινε σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του ΟΤΕ όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Αρωγής, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καιμά ευχαρίστησε όλους τους Τρικαλινούς που συνέβαλαν ώστε να αποκτηθεί το αναπηρικό αμαξίδιο.
Το αναπηρικό αμαξίδιο αποκτήθηκε με τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών και μπουκαλιών που μάζεψαν μαθητές, φορείς και Τρικαλινοί πολίτες.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Τρικκαίων «Χαμένος αγώνας, είναι ο αγώνας που δεν δίνεται». Και στην περίπτωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αλληλοβοήθειας, οι τρικαλινοί έδειξαν ότι κυριαρχούν. Στον αγώνα αυτόν, συγκέντρωσαν δύο τόνους καπάκια πλαστικών μπουκαλιών (μαζί με πολίτες από άλλες περιοχές της χώρας), στο πλαίσιο εκστρατείας του Συλλόγου ΑμεΑ Τρικάλων «Η Αρωγή». Και αυτή η ποσότητα μετατράπηκε σε χρήματα, με τα οποία αγοράστηκε αναπηρικό αμαξίδιο. Το οποίο σήμερα το μεσημέρι, 3 Δεκεμβρίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, έφτασε στα Τρίκαλα και το παρέλαβε ο Σύλλογος, μέλη και το Δ.Σ. του οποίου μια μικρή γιορτή, χαρούμενοι άπαντες για το απόκτημα. Παρών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Αναστασίου, ο οποίος συνεχάρη τους τρικαλινούς για την ευαισθησία τους και τα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία τους. Παρίστατο, ακόμη, η κ. Σοφία Αλεστά, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Γ. Τσίγκας, εκπροσωπώντας την περιφέρεια Θεσσαλίας και επισημαίνοντας τη σημασία της κίνησης αυτής. Το συγκεκριμένο αμαξίδιο, μετά από λίγο «ταξίδεψε» για την Οιχαλία, όπου παραδόθηκε άτομο με αναπηρία, προκειμένου να το χρησιμοποιεί για τις καθημερινές του ανάγκες

Δες επίσης

Ευχαριστήρια επιστολή του Αστυνομικού Διευθυντή Τρικάλων προς τον Αντιπεριφερειάρχη Χρ .Μιχαλάκη

Αφήστε μια απάντηση