Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2019
trikaladay.gr / Τοπικά / «Η Ελλάδα μετά την διακοσιοστή επέτειο του 1821» από τη Λέσχη Προβληματισμού Τρικάλων

«Η Ελλάδα μετά την διακοσιοστή επέτειο του 1821» από τη Λέσχη Προβληματισμού Τρικάλων

H Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού, διοργανώνει την πρώτη της μεγάλη εκδήλωση, την επόμενη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 στον Πολυχώρο του Μουσείου Τσιτσάνη .

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: Η Ελλάδα μετά την διακοσιοστή επέτειο του 1821. “Το αίτημα της Αποκέντρωσης και οι γεωπολιτικές προκλήσεις.”

Ομιλητές δύο διακεκριμένοι Έλληνες με έντονο αποτύπωμα στα Ελληνικά αλλά και διεθνή δρώμενα.

Στέφανος Μάνος πρ. Υπουργός και Γιώργος Πρεβελάκης καθηγητής της Σορβόννης.

Πώς μπορεί η Αποκέντρωση να συμβάλει στην ανανέωση της Ελλάδας, ώστε η συμπλήρωση της δεύτερης εκατονταετίας της Ελληνικής Επανάστασης να αποδειχθεί αφετηρία αναγέννησης και ακμής; Πώς σχετίζεται με ριζικές πολιτικές, πολιτισμικές και γεωπολιτικές αναθεωρήσεις;

Η συζήτηση ανάμεσα στον Στέφανο Μάνο και τον Γιώργο Πρεβελάκη θα αναδείξει τον κεντρικό χαρακτήρα του αιτήματος της Αποκέντρωσης για όλα τα ζωτικά ζητήματα του Ελληνισμού, εσωτερικά και εξωτερικά.

Η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού – ΤΛΠ, είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε με σκοπό την ενθάρρυνση του προβληματισμού των κατοίκων και των κοινωνικών φορέων της περιοχής, για την προαγωγή της έρευνας και της µελέτης σε θέματα που αφορούν τους πυλώνες τους Έθνους – Κράτους δηλ. Παιδεία, Πολιτισμός, Δικαιοσύνη, Άμυνα – Ασφάλεια – Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία & Ανάπτυξη, Υγεία & Κοινωνική Μέριμνα και στοχεύει στο να συμβάλει – βοηθήσει στην περαιτέρω ανάδειξη της πόλης των Τρικάλων σαν ένα κέντρο προβληματισμού και ανάδειξης θεμάτων προς επίλυση.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Δήμο Τρικκαίων

Η είσοδος είναι ελεύθερη μέχρι την συμπλήρωση της χωρητικότητας της αίθουσας

Πέρας προσέλευσης 19.30

Δες επίσης

Δήμος Τρικκαίων: Καθαριότητα «κάθε μέρα σε μια γειτονιά» των Τρικάλων

Εμφαση στην καθημερινότητα από τον Δήμο Τρικκαίων για πιο καθαρές γειτονιές και συνοικίες. Ειδικά στην ...