Σάββατο, 18 Ιανουάριος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / Έλαβον…….

Έλαβον…….

Τα φηφαλάκια μετρήθηκαν οι σταυροί αναρτήθηκαν . Κάποιοι-ες πανηγυρίζουν διότι εξελέγησαν. Άλλοι πάλι είναι κατηφείς ,λόγω της μη απαιτούμενης σταυροδοσίας. Φυσικό κι επόμενο. Τινές θα έχουν περισσότερους σταυρούς από τους υπόλοιπους. Έστω κι ένα σταυρουδάκι, αρκεί να κάνει τη διαφορά.
Για ποιους όμως λόγους οι συμπολίτες μας προτίμησαν τους μέν και τους αλλους δεν…… Τι ήταν αυτό που οδήγησε το χέρι να σταυρώσει ;
Υπάρχουν σοβαροί λόγοι (και θα προσπαθήσω να τους εξηγήσω) οίτινες ώθησαν τη σταυροδοσία απ εδώ κι όχι απ εκεί.
Ρετουσαρίστηκες σωστά στα διαφημιστικά φυλλάδια; Έβαλες λευκαντικό στην οδοντοστοιχία σου; Το ντρες κοντ!!! Ήταν στις επιταγές των διεθνών οίκων; Η κόμμωσις περιείχε την σωστή αναλογία χρωμάτων; Τα ημιμόνιμα λαμπύριζαν στο φως των άστρων; Ήσουν ατσαλάκωτος-η; Πόσα μέριτο χρησιμοποίησες για τις τσακίσεις των ρούχων; Αν όλα αυτά τα έπραξες ορθώς τότε έκανες ένα βήμα!!
Πόσες κάρτες-φυλλάδια μοίρασες; Πόσες δημόσιες υπηρεσίες επισκέφτηκες; Στη λαϊκή πόσα φρούτα γεύτηκες; Μετείχες σε γευστικές απολαύσεις με τσιπουροκατανύξεις; Κέρασες; Πόσα χέρια έσφιξες; (όχι χαλαρά αλλά να πονάνε τα δάχτυλα μετά). Πόσες φορές έπλυνες τα χέρια σου μετά από χαιρετούρες; Το δεύτερο βήμα μαζί σου….
Πόσα χειροφιλήματα ιερωμένων και δη μεγαλόσχημων έπραξες; Πόσες εικόνες κουβάλησες και σε πόσα πανηγύρια μετείχες; Πόσα κεριά άναψες ώστε η φλόγα τους να φτάσει στο μάτια του ύψιστου για την άνωθεν βοήθεια; Ένα σημαντικό βήμα τούτο!!
Εξέθεσες εαυτόν στα ΜΜΕ; Μίλησες σε κάμερες; Σε γράψανε στον τύπο; Βγήκες φωτό με την οικογένεια σου, τα παιδιά σου και μάλιστα αν είναι ανήλικα έχουν μεγάλη χάρη, τους παππούδες, τον μπατζανάκη, την τη θεια απ το Σικάγο; Η οικογένεια παίζει μέγα ρόλο στην απόφαση των πολιτών. Κι αν έχεις και μεγάλο σόι ουουουουουουου!…. Σώθηκες!
Πόσα μηνύματα ή τηλέφωνα πήρες; Στο φεις το ίνστα και τα λοιπά αναρτήθηκες χορηγούμενος, ώστε ανοίγοντας να σε βλέπουν άπαντες σε ολάκερη την υφήλιο;
Μίλησες ακόμη και σε αυτούς που δε χωνεύεις; Χαμογέλασες και σε όσους δεν θες να δεις στα μάτια σου; Έδωσες γην και ύδωρ στην σκέψη σου; Κακοποίησες το είναι σου; Κατάργησες την ελευθερία σου; Αν έκανες κι αυτά τότε δίκαιος ο σταυρομισθός σου!
Τώρα που εξελέγης γρύλισες σα τον Ταρζάν στη ζούγκλα, χτυπώντας το στήθος σου και βγάζοντας τη γλώσσα στην τσίτα; Κι εσύ που δεν εξελέγης μήπως ξέχασες να πεις για όλους αυτούς που σου ταξαν σταυρούς και σου δωσαν την ανοιχτή παλάμη τους, πόσο γελοίο, σάπιο, στραβό, αηδιαστικό, είναι το σύστημα, που πήγες να υπηρετήσεις κι αν το υπηρετούσες ψηφισμένος θα ήταν άριστο;
Συγχαρητήρια σε όλους κι όλες σας. Αγωνιστήκατε με όποιο τρόπο θεωρήσατε προσφορότερο . άλλοι εκλεχτήκατε, άλλοι όχι….. σας χειροκροτώ όμως για ένα και μόνο λόγο….. Εκτεθήκατε!! Δεν είναι εύκολο!! Είναι πολύ δύσκολο να δείξεις στους άλλους τι είσαι μα πιότερο τι δεν είσαι!
Πάντως προσωπικά σας ψήφισα όλους-ες!!!
ΥΓ: Έπρεπε να πάμε σε Β γύρο για να γλιτώναμε δυο μέρες σχολειά…σνιφ!
Ο κατά συρροή ονειροπόλος
Δημήτρης Νούλας

Δες επίσης

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D. Σε ενεργό ηφαίστειο φαίνεται πως μεταβάλλεται η ...