Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Εκπτροπή βυτιοφόρου με αέριο στην ε.ο Τρικάλων-Ιωαννίνων ΦΩΤΟ

Εκπτροπή βυτιοφόρου με αέριο στην ε.ο Τρικάλων-Ιωαννίνων ΦΩΤΟ

Χωρίς δυσάρεστες συνέπειες ήταν η κατάληξη εκτροπής βυτιοφόρου το πρωί του Σαββάτου στην εθνική οδό Καλαμπάκας-Ιωαννίνων στην περιοχή της Τρυγόνας.
Συγκεκριμένα λίγο μετά τις οκτώ το πρωί βυτιοφόρο που μετέφερε αέριο και κινούνταν προς την Καλαμπάκα λίγο μετά το Δημοτικό Διαμέρισμα Τρυγόνας του Δήμου Καλαμπάκας και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες εκτράπηκε της πορείας του και ακολουθώντας μια τρελή πορεία το βαρύ όχημα δίπλωσε και κατέληξε το συρόμενο του εκτός του οδοστρώματος.
Διερχόμενοι οδηγοί αντιλήφθηκαν το συμβάν αλλά και κάποιοι κάτοικοι του χωριού που εκείνη την ώρα άκουσαν τον θόρυβο έσπευσαν άμεσα προς βοήθεια και διαπίστωσαν με ανακούφιση ότι ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να βγει σώος και αβλαβής από αυτό.

Ωστόσο κλήθηκε αμέσως η αστυνομία και η πυροσβεστική καθώς έπρεπε άμεσα να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία στην εθνική οδό των διερχόμενων οχημάτων αλλά και την ασφάλεια του φορτίου καθότι μετέφερε αέριο και υπήρχε κατ’ αρχήν ανησυχία για ενδεχόμενο έκρηξης μετά την όλη καταπόνηση του οχήματος .
Λίγο αργότερα έσπευσαν επί τόπου δυο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας επανδρωμένα καθώς και περιπολικά του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας που ανέλαβαν το έργο ασφαλούς κυκλοφορίας στην εθνική οδό Καλαμπάκας-Ιωαννίνων αλλά και της ασφάλειας του φορτίου του βυτιοφόρου το οποίο με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.
Κατόπιν αυτού κρίθηκε αναγκαίο και κλήθηκε άλλο βυτιοφόρο της εταιρείας προκειμένου να γίνει η μετάγγιση του αερίου ενώ στην περιοχή παρέμειναν για λόγους ασφαλείας άνδρες της Πυροσβεστικής και του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας.

Δες επίσης

Στο «κόκκινο» σήμερα τα Τρίκαλα: Τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας

Σήμερα, 22 Νοεμβρίου 2020, δηλώθηκαν 1498 επιπλέον κρούσματα στην χώρα. Στη Θεσσαλία τα κρούσματα ανήλθαν ...