Κυριακή, 23 Φεβρουάριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη στις 16 Ιουνίου στα Τρίκαλα

Εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη στις 16 Ιουνίου στα Τρίκαλα

Την Τρίτη 16 Ιούνη, ακριβώς 70 χρόνια απ’ τον θάνατό του, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων θα γίνει η επιστημονική-ιστορική ημερίδα για τον Άρη Βελουχιώτη.

Πανεπιστημιακοί, ιστορικοί και πολιτικοί επιστήμονες, ερευνητές και κοινωνιολόγοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους για τον Άρη και την εποχή του. Ενώ μάρτυρες των ιστορικών γεγονότων θα μας τ’ αφηγηθούν.

Κόσμος που μας πλησιάζει, απλοί συμπολίτες μας κάθε ηλικίας θέλουν να μάθουν όλη την αλήθεια για τη ζωή, τη δράση, τον τραγικό θάνατο και κυρίως την πολιτική γραμμή του θρυλικού πρωτοκαπετάνιου.

Δεν θέλουν κομματοχρησιμοθηρικά μνημόσυνα και εκδηλώσεις για τον Άρη. Ο Άρης ούτε τότε χώρεσε ούτε σήμερα χωράει στα κομματικά καλούπια. Τα υπερβαίνει.

Τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι πολλά.

Τι είναι αυτό που έκανε τον Άρη θρύλο του λαού και τρόμο των εχθρών του, ξένων και ντόπιων; Ο Άρης, παιδί του ΚΚΕ και του ΕΑΜ, ήθελε και, αν ήθελε, μπορούσε να επιβάλει στο κίνημα άλλη πολιτική από εκείνη της ηγεσίας; Τι θα γινόταν αν, αντί για τη Βάρκιζα της παράδοσης και υποταγής, κυριαρχούσε η πολιτική του Άρη; Πώς πέτυχε ο κομμουνιστής Άρης ν’ αναδειχθεί σ’ ένα γνήσιο εθνικό λαϊκό ήρωα και μεγάλο πατριώτη; Ή, μήπως, ο Άρης είναι ένας άλλος Τσε Γκεβάρα; Γιατί η αντίδραση, διαχρονικά, τρέφει τόσο μίσος για τον Άρη; Κι ακόμα, πώς στα Τρίκαλα, την πόλη των αγροτικών και λαϊκών, των εθνικών και κοινωνικών αγώνων και ηρωισμών, εκτυλίχτηκε αυτό το αποτρόπαιο γεγονός με τα κρεμασμένα κομμένα κεφάλια δύο εθνικών λαϊκών ηρώων και ένας συρφετός κτηνανθρώπων ν’ απολαμβάνει το θέαμα και να το γιορτάζει;! Ήρθε η ώρα να ξεπλύνουμε την πόλη μας απ’ το άγος αυτό που την βαρύνει;

Τέλος, στη σημερινή εποχή των μνημονίων, της περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας και της μαζικής εξαθλίωσης του λαού, πόσο επίκαιρη είναι η πολιτική του Άρη;

Αυτά, ίσως κι άλλα, είναι τα ερωτήματα που θα γίνει προσπάθεια ν’ απαντηθούν στο Δημαρχείο Τρικάλων στις 16 Ιούνη.

Ενώ την επομένη 17/6 θα λάβουμε όλοι μέρος στην παλλαϊκή συγκέντρωση που θα γίνει στο χώρο του φανοστάτη στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Την Τετάρτη 3/6 και ώρα 8:30 μ.μ. στο καφέ «ΛΗΘΑΙΟ» συνεδριάζει δημόσια και ανοιχτά για όλους η Συντονιστική Επιτροπή.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δες επίσης

Τελευταίος και …καταιδρωμένος ο νομός Τρικάλων στις εντάξεις σχεδίων βελτίωσης

Εξόχως αποκαλυπτικά στοιχεία για την «ανθρωπογεωγραφία» των Σχεδίων Βελτίωσης φέρνει  στο φως της δημοσιότητας ο ...

Ένα σχόλιο

 1. Ιταμος ο Τρικαλινός

  Κανένας Τρικαλινός
  δεν πρέπει να λείψει από αυτή την εκδήλωση.
  Ο Άρης ανέβηκε στα φτερά του μύθου,
  Δεν έχει την ανάγκη μας,
  Εμείς έχουμε την ανάγκη της συγγνώμης του.

Αφήστε μια απάντηση