Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / Έδεσαν τον δήμαρχο του χωριού τους και τον έσυραν με αυτοκίνητο

Έδεσαν τον δήμαρχο του χωριού τους και τον έσυραν με αυτοκίνητο

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν στο νότιο Μεξικό, μετά από περιστατικό όπου ο δήμαρχος του χωριού τους απομακρύνθηκε με τη βία από το γραφείο του, δέθηκε σε φορτηγάκι και σύρθηκε στους δρόμους της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η αστυνομία παρενέβη για να ελευθερώσει τον δήμαρχο Χόρχε Λουΐς Εσκαντόν Χερνάντεζ, ο οποίος δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.

Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση από αγρότες που απαιτούν να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση για την επισκευή ενός τοπικού δρόμου. Επιπλέον αστυνομικοί έχουν αποσταλεί στο χωριό, που βρίσκεται στην πολιτεία Τσιάπας.

Οι δήμαρχοι και οι πολιτικοί της αυτοδιοίκησης στο Μεξικό στοχοποιούνται συχνά από κυκλώματα ναρκωτικών εάν αρνηθούν να συνεργαστούν μαζί τους, ωστόσο είναι πολύ πιο σπάνιο να δέχονται επιθέσεις λόγω των προεκλογικών τους δεσμεύσεων. Ο Εσκαντόν είπε ότι θα κάνει μήνυση για απαγωγή και απόπειρα φόνου.

Σε βίντεο που τράβηξαν περαστικοί έξω από το γραφείο του δημάρχου φαίνεται μια ομάδα ατόμων να τον βγάζει με τη βία από το κτίριο και να τον πάει στο πίσω μέρος του οχήματος. Άλλο βίντεο από κάμερα τον δείχνει να σέρνεται, δεμένος με σκοινί από τα χέρια, στους δρόμους της Σάντα Ρίτα.

HuffPost Greece

 

Tabasco Al Minuto@Tabalminutomx

Circula en redes video en el que pobladores del ejido Santa Rita en el municipio de , , suben en una camioneta al alcalde Jorge Luis Escandón Hernández. Los motivos es porque no ha cumplido lo prometido en campaña.

Ενσωματωμένο βίντεο

94 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Tinta Fresca Chiapas@tinta_fresca

UNA SU ARRASTRADA. Alcalde de , Jorge Luis Escandón Hernández, es sujetado a una camioneta que lo arrastra en pleno parque central, luego de haber sido secuestrado de la propia alcaldía

Ενσωματωμένο βίντεο

Δες επίσης

Ερντογάν: «Δεν έχω πρόβλημα να συναντηθώ με τον Μητσοτάκη, αλλά τί θα πούμε;»

O Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση μία συνάντηση και συζήτηση ...