Σύμφωνα με το rodiaki.gr, στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ο 30χρονος γιος της και η 40χρονη Ρωσίδα φίλη του, οι οποίοι φέρονται ως οι δράστες του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη κριθεί ένοχοι και καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

985.jpg
Η 61χρονη Ευαγγελία Ιεροβασίληrodiaki.gr

Επίσης με την ίδια απόφαση κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά και η 40χρονη Ρωσίδα φίλη του 30χρονου, στην οποία επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 17 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί αύριο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το χρονικό

Το άγριο φονικό, σύμφωνα με το rodiaki.gr, εξιχνιάστηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και στη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της τότε ανακρίτριας Ρόδου Μαρίνας Κρανίτη, της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου Αιμιλίας Σοφίας Μέρης, της Εισαγγελίας Εφετών αλλά και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή του 30χρονου και την ομολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για το στυγερό έγκλημα ήταν η σχέση που είχε ο 30χρονος με την 40χρονη Ρωσίδα φίλη του την οποία και θέλησε να την παντρευτεί. Η άρνηση της 61χρονης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο με 14 μαχαιριές που της επέφερε ο ίδιος ο γιος της.

Παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που η άτυχη 61χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο ίδιο της το σπίτι στο Γεννάδι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέχιζαν να «δουλεύουν» την υπόθεση. Όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στον 30χρονο, ωστόσο δεν υπήρχαν αποδείξεις για να «δέσουν» την υπόθεση και να οδηγήσουν στη σύλληψή του. Άλλωστε από την πρώτη κατάθεση που είχε δώσει ο 30χρονος είχε επικαλεστεί ισχυρό άλλοθι για το χρονικό διάστημα που φερόταν να είχε διαπραχθεί το άγριο έγκλημα, δηλαδή το μεσημέρι (12 με 2) της 20ης Ιουνίου 2012.

Πώς εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Ιδιαίτερα σημαντικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης αποδείχθηκαν οι καταθέσεις του πατέρα αλλά και της μητριάς του 30χρονου στους οποίους είχε εξομολογηθεί τη δολοφονία της μητέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το φονικό ο 30χρονος που ήταν χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, μετέβη στην Κρήτη όπου ζούσε ο πατέρας του με τη σύντροφό του και εκεί αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πεθάνει. Ο ίδιος έμεινε νοσηλευόμενος για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, κατά το οποίο και ομολόγησε στη μητριά του αλλά και στον πατέρα του, το φόνο της μητέρας του και τον τρόπο που έγινε.

Οι καταθέσεις αυτές ήταν που έδωσαν το «πράσινο» φως στις διωκτικές αρχές να προχωρήσουν στην προσαγωγή του 30χρονου. Έτσι στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όπου μερικές ώρες αργότερα «έσπασε» και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε διαπράξει σε βάρος της ίδιας του της μητέρας.