Κυριακή, 12 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Διθέσιο ηλεκτρικό όχημα από τη Nissan

Διθέσιο ηλεκτρικό όχημα από τη Nissan

Στη λίστα με τα προβλήματα των μεγάλων πόλεων, συμπεριλαμβάνονται η κυκλοφοριακή φόρτιση και οι περιορισμένοι ελεύθεροι χώροι για στάθμευση. Οι κατασκευαστές αναζητούν τρόπους για να μειώσουν τις διαστάσεις των αυτοκινήτων και σχεδιάζουν λιλιπούτεια μοντέλα.

Η Nissan, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, παρουσίασε ένα μικρό αυτοκίνητο ειδικών προδιαγραφών. Το νέο πρωτότυπο όχημα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και φέρει την κωδική ονομασία NNMC (Nissan New Mobility Concept).

Έχει μήκος μόλις 2,34 μ. και διαθέτει χώρο για να φιλοξενήσει δυο ενήλικες. Πίσω από τον οδηγό υπάρχει μια κανονική θέση στην οποία μπορεί να καθίσει ο δεύτερος επιβάτης. Ο χώρος στάθμευσης που καταλαμβάνει το NNMC είναι ιδιαίτερα μικρός. Χρειάζεται περίπου μόλις το 1/3 του χώρου που αναλογεί σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο, εφόσον το NNMC σταθμεύσει κάθετα.

Το πλάτος του περιορίσθηκε στα 1,24 μ. και το ύψος φθάνει τα 1,45 μ. Το μεταξόνιο καθορίστηκε στα 1,69 μ. Η μονάδα παροχής ενέργειας είναι ένας ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 17 ίππων. Το μοτέρ έχει την ιδιότητα να αποδίδει αμέσως την ισχύ του και προσδίδει τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 61 kWh με προσεκτική χρήση του γκαζιού εξασφαλίζει αυτονομία μέχρι και 64 χλμ.

Το βάρους 474 κιλών διθέσιο αυτοκίνητο φορτίζεται πλήρως σε 3,5 ώρες από κοινή πρίζα ηλεκτρισμού. Σε πολλές πόλεις υπάρχουν δημόσιοι χώροι για στάθμευση και φόρτιση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιήθηκε για την φόρτιση των μπαταριών γίνεται εύκολα και γρήγορα με την χρήση της πιστωτικής κάρτας.

Τα συστήματα ασφαλείας, που διαθέτει είναι, αερόσακος οδηγού, ζώνη 4 σημείων εμπρός, ζώνη 3 σημείων πίσω.
Η Nissan, για να δοκιμάσει το λιλιπούτειο μοντέλο της, διέθεσε δέκα NNMC σε οδηγούς στο Σαν Φραντζίσκο. Το ενοίκιο είναι 6 δολάρια για μισή ώρα, ενώ για όλο το 24ωρο η τιμή ανέρχεται στα 80 δολάρια.

Δες επίσης

Κορονοϊός: Ετοιμάζεται νέο πακέτο στήριξης για εργαζομένους – επιχειρήσεις – Τι θα περιλαμβάνει

Εντός Ιουλίου θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το νέο πακέτο στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων προκειμένου να ...

Αφήστε μια απάντηση