Παρασκευή, 15 Ιανουάριος 2021
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Δείτε πως μεταμορφώνεται το θρυλικό Αλκαζάρ της Λάρισας [εικόνες]

Δείτε πως μεταμορφώνεται το θρυλικό Αλκαζάρ της Λάρισας [εικόνες]

Θερινό σινεμά υψηλών προδιαγραφών και κηποθέατρο.

Για πολλές δεκαετίες ήταν το κέντρο της Λαρισινής διασκέδασης…Το Αλκαζάρ – σήμα κατατεθέν της θεσσαλικής πρωτεύουσας – ήταν για τους Λαρισαίους της παλιάς εποχής ό,τι είναι σήμερα για την πόλη το πλέγμα των πεζοδρόμων: ο χώρος στον οποίο κατέφευγαν τους θερινούς (και όχι μόνον) μήνες για να απολαύσουν το παγωτό τους, ακούγοντας εξαίσιες μουσικές στο «κοσμικόν κέντρον» που από το τέλος του πολέμου και για τις επόμενες δεκαετίες (μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’70) λειτουργούσε κάτω από την σκιά των πελώριων δέντρων…

Δείτε πως μεταμορφώνεται το θρυλικό Αλκαζάρ της Λάρισας [εικόνες]

Που ακριβώς; Εκεί όπου σήμερα είναι το αναψυκτήριο του κηποθέατρου…Και το οποίο ετοιμάζεται ν’ αναβαθμιστεί, με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής που μετά την αναμόρφωσή του (άλλου πόλου της νυχτερινής ζωής της παλιάς Λάρισας, του επίσης κοσμικού κέντρου) «ΦΡΟΥΡΙΟ», φιλοδοξεί να το φέρει και πάλι στο κέντρο του Λαρισινού ενδιαφέροντος και να καταστήσει ξανά το Αλκαζάρ ψυχαγωγικό «προορισμό».

Λάρισα

Ο επιχειρηματίας Κώστας Κουκουράβας (των VICTORIA CINEMAS) που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, ανέθεσε στον προσφάτως βραβευθέντα ως «designer του 2020» Κώστα Γκάγκο τη διαμόρφωση του χώρου ο οποίος σχεδιάστηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι family friendly και να «καλύπτει» όλα τα ενδιαφέροντα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στον συγκεκριμένο χώρο θα λειτουργούν: σουβλατζίδικο, ιταλική πιτσαρία, gelateria (παγωτό), κρεπερί, καφέ μπαρ και αναψυκτήριο προσφέροντας υπηρεσίες σε τιμές προσιτές.

Λάρισα

Η έκπληξη: ένα μικρό αμφιθέατρο θ’ αναπτυχθεί στον ίδιο χώρο, στις κερκίδες του οποίου θα τοποθετηθούν μαξιλάρες για να μπορεί κάποιος με την παρέα του να απολαμβάνει το ποτό του. Δίπλα του μια τεράστια κινηματογραφική οθόνη, στην οποία θα προβάλλονται τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα και τα οποία θα μπορούν όσοι θέλουν να τα παρακολουθούν με την παρέα τους, τρώγοντας ή πίνοντας το ποτό τους.

Λάρισα
Λάρισα
Λ΄ρισα

Πηγή: onLarissa

Δες επίσης

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Θεσσαλίας

Από την Περιφέρεια – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ...