Πέμπτη, 4 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Δημοσκόπηση: «Φλερτάρει» με την αυτοδυναμία η ΝΔ – Στο 12,1% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: «Φλερτάρει» με την αυτοδυναμία η ΝΔ – Στο 12,1% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση τα δημοσκοπικά στοιχεία, θεωρείται πιο πιθανό η επόμενη Βουλή να είναι πεντακομματική, σενάριο το οποίο αν ισχύσει τελικά μπορεί οδηγήσει τη ΝΔ στην αυτοδυναμία με 160 έδρες

Στις 12 μονάδες έχει εκτοξευτεί η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα».

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 37,2% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7% και ΚΚΕ με 6,1%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Ποτάμι λαμβάνει 1,9% και οι ΑΝΕΛ 1,3% ενώ φαίνεται πως η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση (του Κυριάκου Βελόπουλου) βρίσκονται στο όριο εισόδου στο κοινοβούλιο με ποσοστά 2,7% και 2,8% αντίστοιχα.

Με βάση αυτά δημοσκοπικά στοιχεία, θεωρείται πιο πιθανό η επόμενη Βουλή να είναι πεντακομματική, σενάριο το οποίο αν ισχύσει τελικά μπορεί οδηγήσει τη ΝΔ στην αυτοδυναμία με 160 έδρες.

Σε ότι αφορά το «Μακεδονικό» που έχει οδηγήσει τα πρόθυρα της διάλυσης κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, φαίνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία (69%) θεωρεί αρνητική εξέλιξη την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναφορικά με την αξιολόγηση του πρωθυπουργού και τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του, το 71% έχει αρνητική γνώμη ενώ μόλις το 24% θετική.

Εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές

Νέα Δημοκρατία: 37,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 25,1%
Χρυσή Αυγή: 9,1%
Κίνημα Αλλαγής: 7,0%
ΚΚΕ: 6,1 %
Το Ποτάμι: 1,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1,3%
Ένωση Κεντρώων: 2,7 %
Λαϊκή Ενότητα: 1,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,3 %
Ελληνική Λύση: 2,8%
Άλλο: 4.0 %
in.gr

Δες επίσης

Αρκουδάκια εισέβαλαν σε αποθήκη και ήπιαν όλο το κρασί και το τσίπουρο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ήταν σίγουρα το πιο παράξενο… πάρτι που στήθηκε! Χωρίς η οικογένεια των άγριων ζώων να ...