Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019
trikaladay.gr / Κόσμος / Δικαζόταν, πήρε στυλό, όρμησε σε μάρτυρα και τον σκότωσαν μέσα στο δικαστήριο

Δικαζόταν, πήρε στυλό, όρμησε σε μάρτυρα και τον σκότωσαν μέσα στο δικαστήριο

Ένα ακόμη σοκαριστικό περιστατικό από τις ΗΠΑ οδεύει προς πλήρη διαλεύκανση και απονομή δικαιοσύνης τρία χρόνια μετά την τέλεσή του
O 25χρονος Siale Angilau, μέλος συμμορίας, έπεσε νεκρός σε δικαστήριο του Salt Lake City το 2014. Τα πλάνα του περιστατικού δόθηκαν όμως μόλις σήμερα στη δημοσιότητα

Τα πλάνα κυκλοφόρησαν μετά από σχετική εντολή Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου. Όπως φαίνεται, ο κατηγορούμενος άρπαξε ένα στυλό και επιτέθηκε σε μάρτυρα προσπαθώντας να τον τραυματίσει. Εν συνεχεία έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Ο μάρτυρας ήταν επίσης μέλος συμμορίας, κατάφερε να αποφύγει τον Angilau χωρίς να τραυματιστεί. Σήμερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του φρουρού που πυροβόλησε τον κατηγορούμενο, και κατονομάζεται ως Jane Doe. Ο Doe πυροβόλησε τον Angilau τέσσερις φορές.

Η κοινοποίηση του βίντεο γίνεται μετά από μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του θύματος. Ο Αμερικανός περιφερειακός δικαστής John Dowdell χειρίζεται πλέον την υπόθεση και αναφέρει, τρία χρόνια μετά, πως υπήρξε πράγματι κατάχρηση εξουσίας.

Σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στο Deseret News, ο δικαστής τονίζει πως «το βίντεο αποδεικνύει πως διαψεύδονται οι αιτιάσεις της υπεράσπισης του Doe, ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα πριν πυροβολήσει».

O Angilau δικαζόταν μαζί με ακόμη 16 μέλη συμμορίας για ένοπλες ληστείες και εκβιασμούς. Κατηγορείτο επίσης για ένοπλη επίθεση και τραυματισμό δύο ομοσπονδιακών αστυνομικών και ήταν ο τελευταίος που εξεταζόταν από τους 17. Ξεψύχησε στο νοσοκομείο μετά από μέρες νοσηλείας του σε κρίσιμη κατάσταση.

Η οικογένειά του εκφράζει σήμερα την ευγνωμοσύνη της για την κυκλοφορία των πλάνων από τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

SHARE:

Δες επίσης

Συναγερμός στην Ουτρέχτη: Αρκετοί τραυματίες από πυροβολισμούς μέσα σε τραμ

 Συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική της Ουτρέχτης στην Ολλανδία μετά από πυροβολισμούς σε Τραμ. Ηδη η ...