Δευτέρα, 9 Δεκέμβριος 2019
trikaladay.gr / Τοπικά / Το “Digital Innovative Media Publishing for All – DIMPA” στη Βαρκελώνη με συμμετοχή του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας

Το “Digital Innovative Media Publishing for All – DIMPA” στη Βαρκελώνη με συμμετοχή του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας

Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας συμμετείχε στην δεύτερη εταιρική συνάντηση (9-10/05/2019) του Ευρωπαϊκού σχεδίου με τίτλο «Digital Innovative Media Publishing for All – DIMPA» (www.dimpaproject.eu/) που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

Το έργο έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του ERASMUS+ και συγκεκριμένα της δράσης ΚΑ2 – Στρατηγικές Συμπράξεις. Το σχέδιο DIMPA βασίζεται στην ευρωπαϊκή προτεραιότητα σχετικά με την ανοικτή εκπαίδευση και τις καινοτόμες πρακτικές στη ψηφιακή εποχή. Δεδομένου ότι η ψηφιοποίηση των εντύπων και των επικοινωνιακών μέσων απαιτεί ένα σύνολο νέων δεξιοτήτων, η κοινοπραξία συγκεντρώνει παρόχους και εκπαιδευτές ΕΕΚ στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες επαγγελματικές ανάγκες. Κύριος σκοπός του σχεδίου είναι η ανάπτυξη ενός ανοικτού διαδικτυακού μαθήματος (MOOC) με θέμα τις πρακτικές και τα εργαλεία των 6 πιο διαδεδομένων τεχνολογιών που εμπλέκονται στη βελτίωση της δημοσίευσης και της διάδοσης περιεχομένων (EPUB 3, Επαυξημένη και Εικονική Πραγματικότητα, Βίντεο 360°, Διαδραστικό Video και Ανάπτυξη εντύπου με ενσωμάτωση επαυξημένης πραγματικότητας). Μέρος του σχεδίου αποτελεί και η έρευνα σε κάθε χώρα εταίρο για την εξοικείωση των ενδιαφερομένων με τις παραπάνω μορφές τεχνολογίας. Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην έρευνα παρακαλώ αναζητείστε το σχετικό ερωτηματολόγιο στη σελίδα του ΑΚΕΘ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συνολική διάρκεια χρηματοδότησης του έργου προβλέπεται από τον Νοέμβριο του 2018 εώς και τον Οκτώβριο του 2020. Η εταιρική σύμπραξη αποτελείται από 6 εταίρους, τον συντονιστή του έργου Rhéatis (FR) από τη Γαλλία και τους υπόλοιπους εταίρους Logopsycom (BE), Les Apprimeurs (FR), CEPS (SP) BFI-OOEE (AT) καθώς και το Aναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (GR). Σε αυτή τη συνάντηση οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να διαμορφώσουν τα μελλοντικά βήματα που αφορούν στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού και στις υπόλοιπες δραστηριότητες του έργου.

Δες επίσης

Το ΚΙΝ.ΑΛ Τρικάλων συγκρότησε γραφείο αγροτικού τομέα. Δείτε ποιοι συμμετέχουν

Πραγματοποιήθηκε η σύσταση του γραφείου αγροτικού τομέα του Κινήματος Αλλαγής. Σε μια περίοδο που τα ...