Σάββατο, 15 Αύγουστος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Διαγωνισμοί για την πρόσληψη 7.000 υπαλλήλων σε ΟΤΑ, Εφορίες και Τελωνεία

Διαγωνισμοί για την πρόσληψη 7.000 υπαλλήλων σε ΟΤΑ, Εφορίες και Τελωνεία

Δύο μεγάλοι διαγωνισμοί, ο ένας γραπτός και ο άλλος με σειρά προτεραιότητας (σύστημα μορίων) βρίσκονται στα σκαριά των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών αλλά και του ΑΣΕΠ προκειμένου το τελευταίο να προχωρήσει το συντομότερο από το Νοέμβριο η το αργότερο το Δεκέμβριο στην έκδοση των δύο προκηρύξεων και τη δημοσίευσή τους σε Φύλλα Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) του Εθνικού Τυπογραφείου .

Η πρώτη προκήρυξη που αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ εντός του Νοεμβρίου θα αφορά την πρόσληψη με γραπτό διαγωνισμό 520 εφοριακών, τελωνειακών και διοικητικών υπαλλήλων για τον διορισμό τους στην κεντρική υπηρεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ),σε αποκεντρωμένες εφορίες και τελωνεία.

Ο γραπτός διαγωνισμός αναμένεται να διεξαχθεί εντός του πρώτου διμήνου του 2018 και θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης (με τίτλους σπουδών στα νομικά, οικονομικά, χρηματοοικονομικά κλπ)και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Β κύκλου Σπουδών Τεχνικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ)

Εκτός από τον παραπάνω γραπτό διαγωνισμό ζήτημα ολίγων μηνών είναι και η πρόσληψη περίπου 6.500 υπαλλήλων καθαριότητας υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται σύντομα να αποστείλει στο ΑΣΕΠ τα αιτήματα των 325 δήμων της χώρας για την πρόσληψη νέου μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα .

Θα ακολουθήσει η έκδοση και δημοσίευση σε ΦΕΚ της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός με σειρά προτεραιότητας αναμένεται να διεξαχθεί πιθανότατα στις αρχές του χρόνου. Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων ελήφθη μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με τις ενστάσεις από πλευράς Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με τις διαδοχικές παρατάσεις (ανανεώσεις) που δόθηκαν με νομοθετικές ρυθμίσεις στις συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων που απασχολούνταν τα τελευταία χρόνια στην καθαριότητα.

Ως γνωστόν πολλοί πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνταν να εκτελέσουν εντάλματα πληρωμής για χιλιάδες συμβασιούχους υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικές οι ανανεώσεις των συμβάσεων τους. Μετά την εξέλιξη αυτή το αρμόδιο Υπουργείο πρότεινε στους δήμους να υποβάλουν αιτήματα για την κάλυψη κενών μόνιμων θέσεων στην καθαριότητα μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των αιτημάτων για τη πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στην καθαριότητα οι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης έχουν ζητήσει την πρόσληψη 1000 υπαλλήλων, ενώ σημαντικό αριθμό υπαλλήλων καθαριότητας έχουν ζητήσει επίσης οι δήμοι Πατρέων και Λάρισας (107 υπαλλήλους).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν όλες οι θέσεις θα είναι υποχρεωτικής εκπαίδευσης με μοναδικό προσόν το απολυτήριο Δημοτικού και οι υποψήφιοι θα πρέπει αν έχουν αποφοιτήσει έως 1980. Προβάδισμα στον διαγωνισμό, θα έχουν οι σημερινοί συμβασιούχοι καθώς θα λάβουν πρόσθετα μόρια για την προϋπηρεσία τους σε αντίστοιχη θέση και ειδικότητα . Τα μόρια θα αντιστοιχούν σε 17 μονάδες ανά μήνα και θα πριμοδοτούνται έως δυο χρόνια προϋπηρεσίας.

Για τους σημερινούς συμβασιούχους δεν θα εφαρμοστούν ι τα ανώτατα όρια ηλικίας ανά ειδικότητα. Τέλος οι ειδικότητες που θα ζητεί η προκήρυξη θα είναι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί και συνοδοί απορριμματοφόρων ,χειριστές μηχανημάτων και εργάτες καθαριότητας.
newpost

Δες επίσης

 Επιβάτες λεωφορείου έφτυσαν και έβρισαν τον οδηγό μόλις τους ζήτησε να φορέσουν μάσκες

Επεισόδιο για τη χρήση μάσκας σημειώθηκε στην Εκάλη, ανάμεσα στον οδηγό λεωφορείου που εκτελούσε το ...