Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Δέσμευση Τσίπρα για ολοκλήρωση του Ε65 μέχρι τα Τρίκαλα

Δέσμευση Τσίπρα για ολοκλήρωση του Ε65 μέχρι τα Τρίκαλα

Στην ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια ομιλίας του στη χθεσινή τελετή παράδοσης στην κυκλοφορία τμήματος της Ολυμπίας Οδού από την Κόρινθο μέχρι το Κιάτο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι από την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων εξοικονομήθηκαν συνολικά 764,47 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα 172 εκατ. ευρώ από την Ολυμπία Οδό, 230 εκατ. ευρώ από την Ιονία Οδό, 225 εκατ. ευρώ από τον Μορέα και 137 εκατ. ευρώ από τον Ε65.

Τα πέντε μεγάλα έργα παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων, όπως επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο του 2017.

Επίσης χθες παραδόθηκαν και οι νέες σήραγγες του νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου, οι οποίες εντάσσονται στο νέο, κατασκευασμένο οδικό τμήμα της παράκαμψης Δερβενίου και εξυπηρετούν την κίνηση από Πάτρα προς Κόρινθο και Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός επιθεώρησε και τις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της Ιονίας Οδού, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι έχουν επανεκκινήσει έργα που είχαν βαλτώσει, υπάρχει απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων έπειτα από επτά χρόνια συνεχούς μείωσης. Επίσης, η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ισχυρότερη, ενώ έχουν εγγραφεί και έργα υποδομών ύψους άνω των 25 δισ. ευρώ στην πλατφόρμα του πακέτου Γιούνκερ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στον αυτοκινητόδρομο Ε65, που ολοκληρώνεται το 2020, και, μεταξύ άλλων, θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού της διαδρομής Αθήνα-Τρίκαλα σε λιγότερο από τρεις ώρες αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Πύργου-Πατρών που θα ολοκληρωθεί το 2021.

Σημείωσε επίσης ότι η σιδηροδρομική ΠΑΘΕ θα ολοκληρωθεί σταδιακά από το 2018 έως το 2022 και ότι το ταξίδι με σιδηρόδρομο από την Πάτρα στην Αθήνα θα διαρκεί 2 ώρες, ενώ το ταξίδι από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη θα διαρκεί μόλις 3 ώρες και 15 λεπτά από σχεδόν 6 ώρες σήμερα.

Δες επίσης

Με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ δήμαρχο Τρικάλων συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρ. Λιάπης. Συζήτησαν για τον covid-19

 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχο Τρικάλων, Δημήτρη Παπαστεργίου ειχε ο Πρεδρος του ...

Αφήστε μια απάντηση