Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Lifestyle / Δεν είναι τρολιά! Μαθητές της σχολής του Άδωνι Γεωργιάδη διάβασαν αρχαία ελληνικά σε… σκυλιά!

Δεν είναι τρολιά! Μαθητές της σχολής του Άδωνι Γεωργιάδη διάβασαν αρχαία ελληνικά σε… σκυλιά!

Ζούμε στην εποχή των fake news και πολλές φορές αμφιβάλλουμε για την αλήθεια κάποιων ειδήσεων. Αυτό συνέβη και με την «Ημέρα παιδικής ανάγνωσης σε σκυλιά – ακροατές», που οργάνωσε η σχολή του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη «Ελληνική Αγωγή» και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου.

Και όμως πρόκειται για πραγματικό event. Μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter η Ευγενία Μανωλίδου καλούσε στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, το πρόγραμμα Give me a Pawστοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνιακής και αναγνωστικής ικανότητας των παιδιών, χρησιμοποιώντας σαν κίνητρο την επαφή με το σκύλο!

Τα παιδιά αισθάνονται ασφαλή και μη κρινόμενα καθώς διαβάζουν βιβλία σε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους «ακροατές»!

Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά, ακόμη και εκείνα που είτε λόγω δυσλεξίας είτε από ιδιοσυγκρασιακή συστολή, αποφεύγουν να κάνουν ανάγνωση και να «εκθέσουν εαυτόν»- με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν δεσμούς αγάπης με το λογοτεχνικό κείμενο-, παρουσία σκύλου διαβάζουν αβίαστα γιατί αισθάνονται ότι δεν κρίνονται.

Η εκδήλωσε έγινε το απόγευμα της Κυριακής και σύντομα έγινε #1 trend στο twitter.

Στη σύντομη ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « στην ελληνική αγωγή ποτέ δεν έχουμε δει τη γλώσσα μουσειακά, μας ενδιαφέρει αυτό που λέγεται ελληνικός πολιτισμός να γίνει βίωμα σήμερα. Ο Ελληνικός Πολιτισμός έχει ως βασικό του στοιχείο τη φύση και το σεβασμό της φύσης. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ιδιαίτερα φιλόζωοι και αγαπούσαν πολύ τα σκυλιά. Υπάρχουν πολλά κείμενα για το πόσο δεμένοι ήταν οι πρόγονοι μας με τους σκύλους και τις γάτες. Μπορούμε να είμαστε και μοντέρνοι και σύγχρονοι και αρχαίοι και κοντά στη φύση και αυτός είναι ο στόχος της ελληνικής αγωγής».

Δεν έγινε γνωστό ποια κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας διάβασαν στα σκυλιά τους.

Δες επίσης

Κώστας Σπυρόπουλος: Η καριέρα από 10 ετών, ο έρωτας με την Αλίκη και η κρυφή σχέση με την Δήμητρα Λιάνη

Ο  Κώστας Σπυρόπουλος γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1964 κι ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου. Μπήκε στον ...