Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Δεν άντεξε τον χωρισμό και την εκβίαζε με φωτογραφίες της κόρης της και προσωπικές της στιγμές

Δεν άντεξε τον χωρισμό και την εκβίαζε με φωτογραφίες της κόρης της και προσωπικές της στιγμές

Εκβίαζε την πρώην σύντροφό του με φωτογραφίες από προσωπικές τους στιγμές ακόμα και με φωτογραφίες της κόρης της

Δικογραφία σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ενός 40χρονου στην Αιτωλοακαρνανία, για απειλή, εξύβριση, δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση και παραβάσεις που αφορούν στα προσωπικά δεδομένα, μέσω κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία την πρώην συντρόφου του 40χρονου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία ο δράστης κατείχε φωτογραφίες και βιντεοσκοπημένο υλικό με προσωπικές τους στιγμές το οποίο και είχε καταγράψει εν αγνοία της.

Μέρος του υλικού το είχε αποστείλει με συκοφαντικά και απειλητικά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου και του διαδικτύου στην ίδια, καθώς και σε συγγενικά της πρόσωπα.

Επιπλέον, ο 40χρονος την είχε ενημερώσει ότι κατείχε προσωπικές φωτογραφίες της ανήλικης κόρης της. Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδας και παραγγέλθηκε η διενέργεια προανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.

Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση του 40χρονου ως αποστολέα των επίμαχων μηνυμάτων. Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του 40χρονου σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, ενώ ταυτοποιήθηκε μέρος του υλικού που κατείχε ο 40χρονος.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λευκάδος.

Δες επίσης

ΑΣΕΠ: Οι προκηρύξεις που τρέχουν για προσλήψεις σε δήμους και φορείς

Σε εξέλιξη προκηρύξεις του Δημοσίου για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Αναλυτικός οδηγός από το Dikaiologitika News, ...

Αφήστε μια απάντηση