Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2019
trikaladay.gr / Άρθρα / Χρ. Σιμορέλης:”Η Ν.Δ και τα στελέχη της, υπονομεύουν τη ΔΕΗ”

Χρ. Σιμορέλης:”Η Ν.Δ και τα στελέχη της, υπονομεύουν τη ΔΕΗ”

Το σχέδιο για την παράδοση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας σε ιδιωτικά συμφέροντα επανέφερε η Νέα Δημοκρατία, δια μέσου του τομεάρχη ενέργειας κ. Σκρέκα και του και του αντιπροέδρου της κ. Χατζηδάκη.

Τα δύο στελέχη έδωσαν συνέντευξη τύπου, καταγγέλλοντας ότι η ΔΕΗ είναι υπό κατάρρευση. Επέλεξαν στρατηγικά και όχι τυχαία τη στιγμή για να υπονομεύσουν τη ΔΕΗ, την ώρα που στο χρηματιστήριο γίνεται μια κερδοσκοπική επίθεση από fundsσε βάρος της μετοχής της εταιρίας και ταυτόχρονα γίνεται η εκχώρηση των λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες, βοηθώντας με αυτή τη στάση τους αγοραστές να πετύχουν καλύτερες τιμές σε βάρος του δημοσίου.

Δίνοντας συνέντευξη Τύπου, με παλιά και ανακριβή στοιχεία, την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τα τεχνικά κλιμάκια, προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει.

Μας λένε λοιπόν από επίσημα χείλη ότι επιθυμούν οι εταίροι να κρατήσουν πιο σκληρή στάση προς τη χώρα, τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν την λήξη του προγράμματος και δίνουν μήνυμα σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα ότι εάν ποτέ έρθουν πίσω στην εξουσία θα «διασώσουν» τη ΔΕΗ ξεπουλώντας την σε αυτούς.

Έτσι για ακόμα μια φορά, η Ν.Δ επιχειρεί να αποσπάσει μικροκομματικά οφέλη υπονομεύοντας απροκάλυπτα το δημόσιο συμφέρον. Δεν διστάζει να θυσιάσει το ο,τιδήποτε για να επανέλθει πίσω στην εξουσία. Για κακή τους τύχη η διαπραγμάτευση συνεχίζεται ομαλά, οι θεσμοί δεν τους υπολογίζουν πλέον και το σημαντικότερο η ΔΕΗ θα διασωθεί και θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο.

Τέλος, τους ζητάμε συγνώμη που τους ανατρέψαμε τα σχέδια τους και τις συμφωνίες που είχαν ετοιμάσει για την ενέργεια. Την ανατροπή του ξεπουλήματος του 66% του ΑΔΜΗΕ που πλέον παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο. Την αύξηση του τιμήματος κατά 30% για τον ΔΕΣΦΑ. Την ακύρωση του νόμου για τη «μικτή ΔΕΗ».

Την αντιμετώπιση της δεκαετούς δικαστικής εκκρεμότητας για τους λιγνίτες με ταυτόχρονη διατήρηση του 90% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και τη διατήρηση των ενεργειακών δικτύων υπό δημόσιο έλεγχο.

Δες επίσης

Μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως στην Βιοπληροφορική & Νευροπληροφορική στο ΕΑΠ

Έχεις πάθος με τα εφαρμοσμένα μαθηματικά; Θες να μάθεις πώς σχεδιάζονται τα φάρμακα και πώς ...