Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Χοιρινές μπριζόλες: 5 συνταγές για ζουμερές και πεντανόστιμες μπριζόλες που θα απογειώσουν τη γεύση του

Χοιρινές μπριζόλες: 5 συνταγές για ζουμερές και πεντανόστιμες μπριζόλες που θα απογειώσουν τη γεύση του

Συνταγές για μπριζόλες: Έχετε μπριζόλες στο ψυγείο σας και δεν ξέρετε πώς να τις μαγειρέψετε; Μην ανησυχείτε καθόλου, διότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να αγχώνεστε. Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα από συνταγές για μπριζόλες, ώστε να επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει. Αναλυτικότερα:

Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής

Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 5-6 μέτριες πατάτες
– 2 πορτοκάλια
– 2 μοσχολέμονα (lime)
– 1 λεμόνι
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1 κουταλιά μουστάρδα
– 2-3 κλαράκια θυμάρι
– 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
– 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
– 2 κλωνάρια σέλερι σε κομματάκια
– 150 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Λίγη ρίγανη

Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ανακατεύεις καλά τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα.
– Στρώνεις τις μπριζόλες σε ένα σκεύος, ρίχνεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλερυ και τα περιλούζεις όλα μαζί με τη μαρινάδα.
– Σκεπάζεις και τα αφήνεις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
– Όποτε το θυμηθείς μέσα στη μέρα, γύρισε τις μπριζόλες δυο τρεις φορές μέσα στη μαρινάδα.
– Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς, κόβεις τις πατάτες σε κύβους, τις πλένεις, τις στραγγίζεις και τις στρώνεις σε ένα ταψί.
– Βγάζεις τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνεις στην άκρη.
– Πετάς τα κρεμμύδια από τη μαρινάδα και την προσθέτεις στις πατάτες, τις οποίες ψήνεις για 45 λεπτά.
– Αλατοπιπερώνεις τις μπριζόλες και τις πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη.
– Ζεσταίνεις ένα τηγάνι, τις ροδοκοκκινίζεις και από τις δυο πλευρές και τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες.
– Αφού περάσουν 45 λεπτά βγάζεις το ταψί με τις πατάτες, δημιουργείς λίγο χώρο και βάζεις τις μπριζόλες.
– Σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις τις μπριζόλες με τις πατάτες για άλλα 20 λεπτά.

Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με μπύρα, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής

Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα
– 2 κούπες (500 ml ) μπύρα guinness (ή οποιαδήποτε άλλη μπύρα σου αρέσει)
– 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι (κατά προτίμηση)
– 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
– 1 κούπα παγάκια
– 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
– 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
– 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
– 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
– 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
– 300 γραμμάρια μανιτάρια
– 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη
– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1/3 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
– 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
– 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 4 ολόκληρα καλαμπόκια βρασμένα για 10 λεπτά

Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Σε ένα μεγάλο ταψί βάζεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτεις τις μπριζόλες.
– Τις αφήνεις στο ψυγείο όλο το βράδυ και το πρωί τις γυρίζεις μέσα στη μαρινάδα.
– Όταν έρθει η ώρα να τις ψήσεις, τις βγάζεις από τη μαρινάδα και τις σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά.
– Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών και τρίβεις με αυτό καλά τις μπριζόλες.
– Βάζεις την γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει καλά, ψήνεις τις μπριζόλες πέντε λεπτά από κάθε πλευρά.
– Τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες για πέντε λεπτά για να ξεκουραστούν και να μαλακώσουν.
– Για τα λαχανικά, ανακατεύεις μέσα σε ένα μπολ τις πιπεριές με τα μανιτάρια και 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
– Τα σοτάρεις σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
– Τα ανακατεύεις με τα υπόλοιπα υλικά και τα κρατάς στην άκρη, μαζί με τα καλαμπόκια, τα οποία, αφού τα βράσεις, τα περνάς για λίγο από το grill για να πάρουν χρώμα.
– Σερβίρεις τις μπριζόλες με τα λαχανικά,το καλαμπόκι και την ίδια μάρκα μπύρας που έβαλες στο μαρινάρισμα της μπριζόλας.

Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με μουστάρδα και μέλι, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής

Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 4 μπριζόλες
– 1 ποτήρι νερό
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
– 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
– 1 κύβο λαχανικών
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ρίγανη
– 1/2 κρεμμύδι

Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βράζεις το νερό με τη μουστάρδα, το λάδι και το μέλι, τον κύβο και λίγο αλάτι.
– Σε ένα ταψί τοποθετείς τις μπριζόλες και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνεις τη μισή σάλτσα που δημιούργησες στο ταψί.
– Βάζεις όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη θέλεις και ψιλοκόβεις το κρεμμύδι πάνω στο ταψί.
– Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά και κάθε 15 λεπτά προσθέτεις από τη σάλτσα στις πατάτες και στις μπριζόλες.

Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινές μπριζόλες με κρασί και μέλι, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής

Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, 600-700γρ
– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 60ml ελαιόλαδο (1/4 φλιτζανιού)
– 180ml λευκό κρασί (3/4 φλιτζάνι)
– 60ml ξύδι μπαλσάμικο (1/4 φλιτζανιού)
– 2 κ.γλ μέλι
– 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
– 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 2 κ.σ. ξερή)
– 1 πρέζα θυμάρι
2-3 μέτριες πατάτες (περίπου 500gr) κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κ.σ. μαργαρίνη
50ml γάλα
Αλάτι και πιπέρι

Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ξεκινάς βάζοντας νερό να βράσει για τις πατάτες. Αλατίζεις λίγο το νερό και μόλις βράσει βάζεις τις πατάτες και τις αφήνεις να βράσουν.
– Μόλις βράσουν τις αφαιρείς από το νερό και τις βάζεις σε βαθύ μπολ.
– Τις λιώνεις με ένα πιρούνι πολύ καλά, προσθέτεις το βούτυρο και ανακατεύεις πολύ καλά.
– Προσθέτεις το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
– Ανακατεύεις και αφήνεις τον πουρέ στην άκρη κρατώντας τον ζεστό.
– Βάζεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
– Μόλις ζεσταθεί, βάζεις τις μπριζόλες, μαγειρεύεις για 3-4 λεπτά και τις γυρνάς και από τις δύο πλευρές.
– Ρίχνεις το σκόρδο, αφήνεις για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνεις το κρασί και το μπαλσάμικο.
– Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτεις το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και ανακατεύεις καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες ανά χρονικά διαστήματα.
– Μαγειρεύεις για ακόμα 14-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα.

Συνταγές για μπριζόλες – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά για χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της συνταγής

Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

– 6 χοιρινά μπριζολάκια
– 10-12 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα
– Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
– 2 ψητές κόκκινες πιπεριές
– 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
– 1/4 φλ. τσαγιού καβουρντισμένα αμύγδαλα
– 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 2 κ.σ. ξίδι
– 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
– 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
– 1/2 κ.γλ. αλάτι
– Λίγη φρυγανιά (προαιρετικά)

Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Ξεφλουδίζεις και αφαιρείς τους σπόρους από τις ψητές πιπεριές.
– Τις βάζεις στο μπλέντερ, προσθέτεις το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το ξίδι, το μπούκοβο και αλάτι.
– Τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πάστα και προσθέτεις λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.
– Αν το μείγμα σου είναι πολύ αραιό, προσθέτεις λίγη τριμμένη φρυγανιά.
– Η πάστα διατηρείται στο ψυγείο.
– Ανάβεις τη φωτιά.
– Βάζεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα σε μπολ, τα περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζεις με αλάτι.
– Αλατοπιπερώνεις τα χοιρινά μπριζολάκια και τα ψήνεις στη σχάρα για πέντε λεπτά.
– Τα αναποδογυρίζεις και βάζεις στη σχάρα και τα ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια.
– Ψήνεις τα μπριζολάκια για 5΄- 6΄ επιπλέον για μέτριο ψήσιμο.

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο σας ώστε να μην μυρίζουν

Τα κρεμμύδια αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές παγκοσμίως, και όχι άδικα. Είναι οικονομικά και προσφέρουν μοναδική ...