Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Χαφιεδισμό και τρομοκράτηση στο Κανάλι της… Ζωής καταγγέλλει ο σύμβουλος προγράμματος
ÓõíÝíôåõîç ôýðïõ ôçò ÐñïÝäñïõ ôçò ÂïõëÞò ôùí ÅëëÞíùí, ÆùÞò Êùíóôáíôïðïýëïõ êáé ôçò ðñþçí äéêáóôÞ-áíáêñßôñéá ôçò Ãáëëßáò êáé íõí ÅõñùâïõëåõôÞ ôïõ Ãáëëéêïý Êüììáôïò ôùí Ðñáóßíùí, Eva Joly, ãíùóôÞ ãéá ôç óõíåéóöïñÜ ôçò óôçí ðÜôáîç ôçò äéáöèïñÜò êáé ç ïðïßá èá åíçìåñùèåß ãéá ôï Ýñãï ôçò ÅðéôñïðÞò. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Χαφιεδισμό και τρομοκράτηση στο Κανάλι της… Ζωής καταγγέλλει ο σύμβουλος προγράμματος

Μετατροπή του Καναλιού της Βουλής σε «Κανάλι της Ζωής» και «καταστρατήγηση κάθε έννοιας δεοντολογίας και αμεροληψίας», καταγγέλλει ο Αριστείδης Φατούρος Αναπληρωτής Συντονιστής του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων σε ανοιχτή επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Χαφιεδισμό και τρομοκράτηση στο Κανάλι της… Ζωής καταγγέλλει ο σύμβουλος προγράμματος

Σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Φατούρος περιγράφει με τα πλέον μελανά χρώματα την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κανάλι επί ημερών Κωνσταντοπούλου όπου, όπως καταγγέλει, «καταστρατηγείται κάθε έννοια δεοντολογίας και αμεροληψίας».

Στην επιστολή αγανάκτησης καταλογίζει επίδειξη αλαζονείας και αμοραλισμού στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και εμπέδωση κλίματος χαφιεδισμού και τρομοκράτησης στη Βουλή που «σκιαγραφούν μια πρωτοφανή και ανυπόφορη κατάσταση», ενώ «ως αποκορύφωμα του νοσηρού κλίματος που επικρατεί είναι ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός δεκάδων υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που παραμένουν μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται σε απόγνωση».

Η ανοιχτή επιστολή έχει τίτλο «Πράσσειν άλογα» και αναφέρει:

Κυρία Πρόεδρε,
Η συνήχηση του τίτλου γνωστής ομάδας δημιουργικού κουκλοθεάτρου απηχεί δυστυχώς αυθεντικά τον τραγέλαφο στον οποίο έχει περιέλθει το κανάλι της Βουλής- και φοβούμαι ολόκληρη η Βουλή- κατά τη σύντομη περίοδο της θητείας σας.

Η δημοφιλής σε «εχθρούς και φίλους» μετωνυμία του σε «κανάλι της Ζωής», καταδεικνύει τη βίαιη μετάλλαξη του σταθμού σε μηχανισμό προσωπικής προβολής και προπαγάνδας. Η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δεοντολογίας και αμεροληψίας, η αποδόμηση του ενημερωτικού τομέα, η συρρίκνωση της εσωτερικής παραγωγής και ο ακρωτηριασμός του πολιτιστικού – επιμορφωτικού προγράμματος, αλλοιώνουν βάναυσα τη φυσιογνωμία, το ύφος και το ήθος του καναλιού.

Η κατάλυση της υπηρεσιακής ιεραρχίας της Βουλής και του καναλιού, ο παροπλισμός των Γενικών Διευθυντών και του Επιστημονικού Συμβουλίου, η διάλυση του Διπλωματικού Γραφείου, η δημιουργία αυλής «εθελοντών», ο ολοκληρωτισμός και η κατάχρηση εξουσίας, η επίδειξη αλαζονείας και αμοραλισμού, η άγνοια διοίκησης και διαχείρισης, η επιλογή ακατάλληλων προσώπων σε νευραλγικές θέσεις, η άσκοπη εξουθένωση των υπαλλήλων δια της επιβολής του προσωπικού σας εκκεντρικού ωραρίου, η εμπέδωση κλίματος χαφιεδισμού και τρομοκράτησης, η καλλιέργεια φανατισμού και μισαλλοδοξίας, σκιαγραφούν την πρωτοφανή και ανυπόφορη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κοινοβούλιο.

Αποκορύφωμα του νοσηρού αυτού κλίματος είναι ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός δεκάδων συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, που καλύπτουν διαχρονικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Βουλής, οι οποίοι «χορταίνουν» από τις υποσχέσεις σας για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ενώ παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους αισθάνομαι την υποχρέωση να μιλήσω δημόσια για όσα κατ’ ιδίαν συζητούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του καναλιού και της Βουλής, αλλά και να δηλώσω πως θα εργαστώ κατά το μέτρο των δυνάμεών μου για την ανάταξη της απεχθούς, επαχθούς, επονείδιστης, αθέμιτης και μη βιώσιμης αυτής κατάστασης.

Με αρετή και τόλμη,
Αριστείδης Φατούρος
Σύμβουλος Προγράμματος
& Αναπληρωτής Συντονιστής
του Τηλεοπτικού Σταθμού
της Βουλής των Ελλήνων

ethnos.gr

Δες επίσης

Θρήνος στην Κρήτη: «Έφυγε» ο 11χρονος που είχε τροχαίο με το πατίνι

Την τελευταία του πνοή άφησε το 11χρονο αγόρι που το απόγευμα της Δευτέρας παρασύρθηκε από ...

Αφήστε μια απάντηση