Δευτέρα, 18 Νοέμβριος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Αστυνομικός ζήτησε 10.000 ευρώ για να μειώσει πρόστιμο!

Αστυνομικός ζήτησε 10.000 ευρώ για να μειώσει πρόστιμο!

Δικογραφία για υπόθεση χρηματισμού σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, σε βάρος δύο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία μετά τη βεβαίωση παράβασης για παράνομη εργασία αλλοδαπών, ο πρώτος από τους αξιωματικούς απαίτησε χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ για να τον βοηθήσει να μειωθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, αρχικά την 23-9-2019 παραδόθηκε μέρος του ποσού, ενώ μερικές μέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης, παραδόθηκε άλλο ένα μέρος του ποσού σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του συγκεκριμένου Αξιωματικού.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος, ενώ σε βάρος του δεύτερου η δικογραφία αφορά στα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε δωροληψία υπαλλήλου και της υπόθαλψης.

Δες επίσης

Γιατί δεν πρέπει να συγκρίνετε τα παιδιά σας

 Ποιος δεν έχει πέσει στην παγίδα να συγκρίνει τον εαυτό του πρώτα από όλα με ...