Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019
trikaladay.gr / Τοπικά / Αρχίζει την μάχη κατά των κουνουπιών η Π.Ε Τρικάλων

Αρχίζει την μάχη κατά των κουνουπιών η Π.Ε Τρικάλων

Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ανακοινώνεται η έναρξη υλοποίησης του πρόγραμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, σε συνεργασία με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Τρικάλων, τους Δήμους και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό θα προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος σε περιοχές που εμφανίζουν αυξημένο αριθμό εντόμων, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αντιμετωπιστούν η όχληση και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν οι μεγάλοι πληθυσμοί κουνουπιών.

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης των ανθρώπων, του οικοσυστήματος, των οικόσιτων και παραγωγικών ζώων και του περιβάλλοντος, σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υ.Π.Α.Τ θα εφαρμοστούν από εδάφους από τα κατάλληλα συνεργεία με τη χρήση σύγχρονων εκνεφωτών κοντά στις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.

Δ/ΝΣΗ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ

& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δες επίσης

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOODEXPO 2019”. Δείτε ποιες Τρικαλινές επιχειρήσεις συμμετείχαν

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και ...